Αλλαγή σκηνικού από σήμερα στο μέτωπο των οφειλών προς την εφορία στο οποίο “πολεμούν” εκατομμύρια φορολογούμενοι. Το τοπίο γίνεται πολύ πιο αφιλόξενο για όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους καθώς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συνέπεια σε νέες φορολογικές οφειλές.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα 1η Ιουλίου θα πρέπει προκειμένου να μην χάσει ένας φορολογούμενος τη ρύθμιση που έχει κάνει για παλαιότερες οφειλές του στην εφορία, να μην αφήσει απλήρωτη ή εκτός ρύθμισης μια νέα οφειλή για περισσότερες από 15 ημέρες από την ημερομηνία που έληξε η προθεσμία για την πληρωμή τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς μια απώλειά της θα δημιουργεί τον κίνδυνο να τους οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει εντάξει στη ρύθμιση των 100 δόσεων παλαιότερη οφειλή ύψους 3.000 ευρώ και καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 30 ευρώ. Υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος από την οποίο προκύπτει οφειλή φόρου 2.100 ευρώ. Η πρώτη δόση των 700 ευρώ (το εκκαθαριστικό εξοφλείται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις) θα πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος Ιουλίου. Αν ο φορολογούμενος δεν εξοφλήσει ή δεν ρυθμίσει την οφειλή με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων έως τις 15 Αυγούστου τότε θα χάσει αυτόματα τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το σύνολο της οφειλής των 3.000 ευρώ που είναι ρυθμισμένο θα καταστεί στο σύνολό του ληξιπρόθεσμο και απαιτητό. Αυτό με τη σειρά του θα φέρει ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων και εισοδήματος στα χέρια τρίτων (π.χ. ενοίκια).

Να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες η σχετική προθεσμία ήταν 30 ημέρες ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 η προθεσμία για τη εξόφληση νέων φορολογικών οφειλών προκειμένου να μην χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα μηδενιστεί. Με άλλα λόγια ακόμη και μια ημέρα καθυστέρησης στην πληρωμή νέων φορολογικών οφειλών θα συνεπάγεται απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν νέες φορολογικές οφειλές (και έρχονται πολλές και μεγάλες όπως είναι το εκκαθαριστικό και ο ΕΝΦΙΑ) ακόμη και πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Ωστόσο, η ρύθμιση βεβαιωμένων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών γίνεται μόνο με επίσκεψη στην εφορία και όχι ηλεκτρονικά όπως γίνεται με τη ρύθμιση οφειλών που έχουν λήξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αυξάνεται στο 24% από 23% ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου

Επιπλέον έσοδα ύψους 400-500 εκατ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την αύξηση…

Μειωμένος ΕΝΦΙΑ έως 30% για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες – Αντίστροφη μέτρηση για τα «ραβασάκια»

Στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούν 7.300.000 φορολογούμενοι – ιδιοκτήτες ακινήτων στο TAXISnet…

Βυθίζονται στα χρέη οι αγρότες στην Τουρκία

Δεν επαρκεί η κρατική βοήθεια

Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτές οι αιτήσεις

Αναλυτικά η διαδικασία

Αυξάνονται οι πειραγµένες αντλίες

Το πρόβλημα της παραβατικότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα αποτελεσματικό σύστημα εισροών – εκροών

Βροχή απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και «μαύρα μαντάτα» από τους παρόχους

Table of Contents Hide Βροχή απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και «μαύρα μαντάτα» από…

Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, προνοιακά και επίδομα παιδιού Α21

Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, προνοιακά και επίδομα παιδιού Α21

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;