Αλλαγή σκηνικού από σήμερα στο μέτωπο των οφειλών προς την εφορία στο οποίο “πολεμούν” εκατομμύρια φορολογούμενοι. Το τοπίο γίνεται πολύ πιο αφιλόξενο για όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους καθώς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συνέπεια σε νέες φορολογικές οφειλές.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα 1η Ιουλίου θα πρέπει προκειμένου να μην χάσει ένας φορολογούμενος τη ρύθμιση που έχει κάνει για παλαιότερες οφειλές του στην εφορία, να μην αφήσει απλήρωτη ή εκτός ρύθμισης μια νέα οφειλή για περισσότερες από 15 ημέρες από την ημερομηνία που έληξε η προθεσμία για την πληρωμή τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς μια απώλειά της θα δημιουργεί τον κίνδυνο να τους οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει εντάξει στη ρύθμιση των 100 δόσεων παλαιότερη οφειλή ύψους 3.000 ευρώ και καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 30 ευρώ. Υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος από την οποίο προκύπτει οφειλή φόρου 2.100 ευρώ. Η πρώτη δόση των 700 ευρώ (το εκκαθαριστικό εξοφλείται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις) θα πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος Ιουλίου. Αν ο φορολογούμενος δεν εξοφλήσει ή δεν ρυθμίσει την οφειλή με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων έως τις 15 Αυγούστου τότε θα χάσει αυτόματα τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το σύνολο της οφειλής των 3.000 ευρώ που είναι ρυθμισμένο θα καταστεί στο σύνολό του ληξιπρόθεσμο και απαιτητό. Αυτό με τη σειρά του θα φέρει ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων και εισοδήματος στα χέρια τρίτων (π.χ. ενοίκια).

Να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες η σχετική προθεσμία ήταν 30 ημέρες ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 η προθεσμία για τη εξόφληση νέων φορολογικών οφειλών προκειμένου να μην χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα μηδενιστεί. Με άλλα λόγια ακόμη και μια ημέρα καθυστέρησης στην πληρωμή νέων φορολογικών οφειλών θα συνεπάγεται απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν νέες φορολογικές οφειλές (και έρχονται πολλές και μεγάλες όπως είναι το εκκαθαριστικό και ο ΕΝΦΙΑ) ακόμη και πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Ωστόσο, η ρύθμιση βεβαιωμένων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών γίνεται μόνο με επίσκεψη στην εφορία και όχι ηλεκτρονικά όπως γίνεται με τη ρύθμιση οφειλών που έχουν λήξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αντιληφθεί τη ζήτηση για LNG

Τον κυρίαρχο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)…

«Μεγάλη Παραίτηση»: Αφήνουν δουλειές οι Έλληνες;

Table of Contents Hide Ειδική περίπτωση οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα,…

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;

«Ξεθωριάζει» το πολυαναμενόμενο “Δώρο Πάσχα” – Τι θα κρίνει την καταβολή του τον Απρίλιο

«Ξεθωριάζει» η προοπτική για το “Δώρο Πάσχα” τον Απρίλιο σε ευάλωτα νοικοκυριά,…

Γιγάντια συμφωνία παροχής Φ.Α από Ρωσία σε Κίνα-Ανάσα Μόσχας στην Ουκρανία

Γιγάντια συμφωνία παροχής Φ.Α από Ρωσία σε Κίνα-Ανάσα Μόσχας στην Ουκρανία

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης