«Δεν υπάρχει προτεραιοποίηση των τομέων ενίσχυσης και μάλιστα προστίθενται κλάδοι που δεν είναι σαφές γιατί πρέπει να ενισχυθούν.

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Δεν υπάρχει προτεραιοποίηση των τομέων ενίσχυσης και μάλιστα προστίθενται κλάδοι που δεν είναι σαφές γιατί πρέπει να ενισχυθούν. Για παράδειγμα, προστίθενται τα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης για ιδιωτικές επενδύσεις που θα χρηματοδοτούνται από τον αναπτυξιακό. Αυτό ξέρετε ποια ώρα γίνεται; Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλύσει αντίστοιχες δημόσιες δομές, όπως για παράδειγμα, το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης στο Άργος Ορεστικό, που είναι ένα κέντρο υψηλών προδιαγραφών, που η κυβέρνηση αυτή έχει σταματήσει την 24ωρη λειτουργία του και τώρα προκρίνει στον αναπτυξιακό αντίστοιχες δομές. Γιατί για εσάς η υγεία πρέπει και αυτή να είναι στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους. Πρέπει να κλείσουν οι δημόσιες δομές για να υπάρχουν πελάτες για τα ιδιωτικά κέντρα, τα οποία όμως θα γίνονται με δημόσια χρήματα.

 

Κύριε Πρόεδρε, μισό λεπτό μόνο θέλω να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά την περιοχή μου. Στο υποκεφάλαιο Δ, στα άρθρα 51 μέχρι 57, περιγράφονται επενδυτικά σχέδια για καθαρά λιγνιτικές περιοχές.

Θέλω να σας πω ότι η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήτανε μία περιφέρεια που αντιμετωπιζόταν και οι τέσσερις περιφερειακές ενότητες ως ενιαία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Καστοριά και τα Γρεβενά να χάνουν πόρους από το ΕΣΠΑ, από κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Και τώρα στην απολιγνιτοποίηση χάνουνε πάλι γιατί μένουν εκτός αυτού του σχεδιασμού. Τοπικά στελέχη στην περιοχή, ο κύριος Μουσουρούλης, αλλά και υπουργοί έλεγαν, ότι αυτή η αδικία θα αποκατασταθεί από τον αναπτυξιακό νόμο, κάτι που δεν το βλέπουμε. Δεν υπάρχει περιφερειακή συνείδηση και για άλλη μία φορά η Καστοριά και τα Γρεβενά, που για δεκαετίες ήταν χαμένες, είναι χαμένες και από αυτόν τον αναπτυξιακό.

Αυτό το θεωρώ άδικο και θεωρώ επίσης ότι αποδεικνύει και την κοροϊδία και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή».

 

You May Also Like

Εκδόθηκε Πρόσκληση για Δράσεις Στήριξης Ψυχικής Υγείας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Εκδόθηκε Πρόσκληση για Δράσεις Στήριξης Ψυχικής Υγείας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής…

Αύριο η συνεδρίαση της 22ης  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς

Αύριο η συνεδρίαση της 22ης  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Τις πύλες τις πέρασαν 1.504 επισκέπτες από 42 χώρες

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Τις πύλες…

Δήμος Καστοριάς: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη 10.01.2019 και την Παρασκευή 11.01.2019

Δήμος Καστοριάς: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη 10.01.2019 και την Παρασκευή 11.01.2019

Παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου για τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων στην Ευρώπη

Παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου για τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων στην Ευρώπη

Η μεγάλη γιορτή της Εταιρίας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό και Δ.Α.Δ. Καστοριάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2…

8 εκατ. ευρώ για δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης  και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

8 εκατ. ευρώ για δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης  και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων στην…