Τι μπορούν να καταλάβουν οι γιατροί από την εμφάνισή σας

Ένας έμπειρος γιατρός μπορεί να καταλάβει πολλά από το πώς δείχνετε.

Η καλύτερη πρόληψη είναι να έχετε ειλικρινή σχέση με τον γιατρό σας. Ωστόσο, οποιοσδήποτε έμπειρος γιατρός μπορεί να καταλάβει πολλά από το πώς δείχνετε.

Η βραχνή φωνή μαρτυρά ότι είστε καπνιστής

Η Anna D. Guanche, MD, δερματολόγος, λέει ότι μπορεί να καταλάβει πότε κάποιος καπνίζει ακόμα και αν απλά πλησιάσει. «Οι καπνιστές έχουν βραχνή φωνή, φλεγμονή στα ούλα και μυρωδιά τσιγάρου στην αναπνοή και τα ρούχα τους», λέει.

Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να είναι σύμπτωμα διαβήτη

Η καρδιολόγος και ειδικός διατροφής και απώλειας βάρους, Luiza Petre, MD, λέει ότι η χρονίως κακή αναπνοή μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας πάθησης. «Η δυσάρεστη αναπνοή είναι σύμπτωμα διαβήτη, ηπατικής νόσου,  γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ανισορροπίας των βακτηρίων στο έντερο ή κακής υγιεινής των δοντιών. Μια επιπλοκή που προκαλεί ο διαβήτης, η κετοξέωση μπορεί να δώσει περίεργη μυρωδιά στην αναπνοή, η οποία προκύπτει από την υπερπαραγωγή κετονών», λέει.

Τα κίτρινα μάτια μπορεί να είναι σημάδι ηπατικής νόσου

Ένα από τα πιο σοβαρά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε και οι γιατροί ανησυχούν όποτε το βλέπουν είναι το κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού των ματιών. Η Δρ. Guanche λέει ότι ένα σημάδι ηπατικής νόσου είναι το κιτρίνισμα των λευκών των ματιών, γεγονός που υποδηλώνει πρώιμο ίκτερο.

Αν έχετε λεπτό δέρμα και πονά σημαίνει ότι κάνετε χρήση ναρκωτικών

Συνήθως τα σημάδια χρήσης ναρκωτικών εμφανίζονται για πρώτη φορά στο δέρμα. «Συχνά οι χρήστες έχουν διάφορες πληγές, ιδιαίτερα στα χέρια τους. Οι πληγές μπορεί να εμφανίζονται στο δέρμα, στην περιοχή όπου τα ναρκωτικά εγχέονται, ή μπορεί να είναι σημάδια κατάχρησης ναρκωτικών IV, ή από τη συσσώρευση τοξινών που σηματοδοτεί τη χρήση μεθαμφεταμίνης», εξηγεί.

Το κόκκινο πρόσωπο είναι σημάδι υπέρτασης

Ο Δρ. Petre λέει ότι η αρτηριακή πίεση μπορεί  να ανιχνευθεί στο πρόσωπο ενός ατόμου. Ή πιο συγκεκριμένα στο χρώμα του προσώπου του. «Όταν αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, ο οργανισμός προσπαθεί να τη μειώσει μέσω αγγειοδιαστολής και αυτό προσδίδει μία κόκκινη απόχρωση στο πρόσωπο. Επιπλέον, τα άτομα με κυμαινόμενη αρτηριακή πίεση μπορεί να έχουν θραύση των τριχοειδών αγγείων, κάτι που αυξάνει την ερυθρότητα», εξηγεί.

Η ακμή μπορεί να σχετίζεται με τη διατροφή

Ενώ η ακμή μπορεί να προκληθεί από πολλούς εσωγενείς και εξωγενείς παράγοντες, ο Δρ. Petre λέει ότι η ακμή μπορεί μερικές φορές να υποδηλώνει ότι κάνετε κακή διατροφή, ότι γίνονται ορμονικές αλλαγές ή ότι ο οργανισμός αντιδρά σε ένα προϊόν ή στο περιβάλλον. «Οι αλλεργίες προκαλούν την απελευθέρωση ισταμίνης που έχει αγγειοδιασταλτική επίδραση στο δέρμα και είναι υπεύθυνη για τα κόκκινα σημάδια», λέει.

Τα πρησμένα μάτια δείχνουν ότι μπορεί να έχετε νεφρική νόσο ή υποθυρεοειδισμό

Τα πρησμένα μάτια μπορεί να είναι σημάδι ύπαρξης γύρης στα μάτια, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι κάποιας δυσλειτουργίας του οργανισμού. Όπως εξηγεί ο Δρ. Petre, το πρήξιμο στα μάτια μας μπορεί να υποδηλώνει νεφρική νόσο ή υποθυρεοειδισμό. Η νεφρική νόσος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πρωτεϊνών, οι οποίες συγκρατούν τα υγρά στα αιμοφόρα αγγεία. Όταν η λευκωματίνη είναι χαμηλή, το υγρό διαρρέεται στον ιστό, συνεπώς αυτό τους δίνει μια πρησμένη εμφάνιση», λέει.

iatronet.gr

You May Also Like

Συγκίνηση για την 7χρονη Αναστασία: Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας από την Καλαμάτα στο Χιούστον

Συγκίνηση για την 7χρονη Αναστασία: Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας από την…

Διαβήτης: 9 πρώιμα σημάδια που δείχνουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα – Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωσή του

Table of Contents Hide Διαβήτης: 9 πρώιμα σημάδια που δείχνουν υψηλό σάκχαρο…

Αισθητηριακή κινητική αμνησία (Sensory Motor Amnesia):  Αιτία εμφάνισης πολλών χρόνιων πόνων

Αισθητηριακή κινητική αμνησία (Sensory Motor Amnesia):  Αιτία εμφάνισης πολλών χρόνιων πόνων

Δυτική Μακεδονία: 15 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία

Έργα 15 εκ. ευρώ για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη στις δομές…

Σοκ για μαιευτήρα που υπολογίζει το «φακελάκι» με τα κιλά του μωρού- Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά

Table of Contents Hide Σοκ για μαιευτήρα που υπολογίζει το «φακελάκι» με…

Ο ΕΟΔΥ σε Συνεργασία με την AXION HELLAS Πραγματοποιεί Εξετάσεις για τον COVID-19 σε 16 Νησιά του Αιγαίου

Ο ΕΟΔΥ σε Συνεργασία με την AXION HELLAS Πραγματοποιεί Εξετάσεις για τον…

Γεωργιάδης: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για φωτογραφία με ασθενή σε καρέκλες νοσοκομείου

Δεν υπήρχε χώρος στην αίθουσα ανάνηψης.

Μην βάλετε ΠΟΤΕ στο πρόσωπό σας αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα

Μην βάλετε ΠΟΤΕ στο πρόσωπό σας αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα

Ο επαναπροσδιορισμός της Φαρμακευτικής Κάνναβης και η «χρυσή ευκαιρία» για την Ελλάδα

H Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα, ενσαρκώνοντας την υπόσχεση της ιατρικής κάνναβης.