Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Ελευθέριο γιόρτασε η Καστοριά

Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, του εορτάζοντος Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος Πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Συτιλίδη και πολλών Κληρικών της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και στην αγωνία που εκφράζει ο Απόστολος Παύλος προς τον Τιμόθεο για την παρακαταθήκη, την οποία τον καλεί να διαφυλάξει.

Και ποια είναι αυτή η παρακαταθήκη; Είναι η διδασκαλία του Χριστού. Είναι επίσης ο τρόπος ζωής, τον οποίον καλείται ο Τιμόθεος να ακολουθήσει, όπως και κάθε χριστιανός να ζήσει. Και ο Άγιος Ελευθέριος έχει ως χαρακτηριστικό του γνώρισμα, αυτή τη διαφύλαξη της παρακαταθήκης. Κι αυτό θα πρέπει να χαρακτηρίζει τους ποιμένες της Εκκλησίας μας, να είναι φορείς της διδασκαλίας του Κυρίου μας και του τρόπου ζωής της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο, τον Πρεσβύτερο π. Φιλώτα Ταλίδη, και του ευχήθηκε να είναι ένας οικονόμος ποικίλης χάριτος. Να οικονομεί, να αναπαύει, να αγαπά, να συγχωρεί και να διακονεί με πιστότητα και με συνέπεια την Εκκλησία, δίνοντας τη μαρτυρία του ονόματος του Χριστού.

Στο εορτάζοντα δε π. Ελευθέριο ευχήθηκε κατά τον Απόστολο Παύλο «δώη αυτώ ο Κύριος σύνεσιν εν πάσι..». Να τον έχει ο Θεός κάτω από τη σκέπη Του και την ευλογία Του και διά πρεσβειών του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, να διακονεί την Εκκλησία μας και να αναπαύει τις καρδιές των ανθρώπων.

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…