Τουρκία: Πορεία για την «ανεξαρτησία» των Δωδεκανήσων οργανώνει ο Μπαχτσελί….

«Στόχος μας είναι στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 να πραγματοποιήσουμε μία αποφασιστική πορεία στη Σμύρνη, εκεί όπου πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί

Μετά τα λόγια (το περασμένο Σάββατο), ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, περνάει τώρα και σε πράξεις αμφισβήτησης του καθεστώτος των Δωδεκανήσων, ανακοινώνοντας πορεία στη Σμύρνη, ζητώντας την «ανεξαρτησία» των νησιών από τον… ελληνικό ζυγό. Στις 9 Σεπτεμβρίου στις 09:00 το πρωί, ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας στη Σμύρνη, ζητώντας την επανεξέταση του νομικού καθεστώτος των Δωδεκανήσων, κάτι που είχε ζητήσει για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο.

«Πρώτον, ο στόχος μας είναι ότι στις 9 του 9ου μήνα του χρόνου και στις 9 η ώρα, δηλαδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, να πραγματοποιήσουμε μία αποφασιστική πορεία στη Σμύρνη, εκεί όπου πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα, ζητώντας την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων», δήλωσε ο Τούρκος εθνικιστής, ο οποίος το περασμένο Σάββατο είχε ζητήσει την επανεξέταση του καθεστώτος κυριαρχίας των Δωδεκανήσων.

τουρκικά πλοία

«Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, θα αναζωογονήσει τις ελπίδες για ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντισταθμίσει την αδικία εναντίον της χώρας μας, αν εξεταστεί πάλι το νομικό καθεστώς τους», είχε δηλώσει. Λίγο νωρίτερα, κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, είχε αμφισβητήσει τη συνθήκη των Παρισίων το 1947, με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε το ζήτημα των Δωδεκανήσων «μία πληγή που αιμορραγεί» για το τουρκικό έθνος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «αυτά τα νησιά μας έφυγαν από τα χέρια μας άδικα, ξεδιάντροπα και παράνομα. Το καθεστώς των νησιών των Δωδεκανήσων πρέπει να επανεξεταστεί». «Η Ελλάδα και οι τύραννοι αφέντες της θέλουν να μας περικυκλώσουν, αλλά έχουν τεκμηριώσει το κενό ιδιοκτησίας αυτών των νησιών. Η Τουρκία έχει δικαίωμα στα Δωδεκάνησα, έχει αναμνήσεις και ίχνη, που δεν σβήνουν», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

You May Also Like

Επιδότηση έως και 75.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε καφενεία, ταβέρνες, και παιδικούς σταθμούς

Επιδότηση έως και 75.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε καφενεία, ταβέρνες, και παιδικούς…

Πληρωμές με POS: Γιατί θα είναι σημαντικό να κρατάμε τις αποδείξεις

Πληρωμές με POS: Γιατί θα είναι σημαντικό να κρατάμε τις αποδείξεις

ΟΠΑΠ: Έσπασε ρεκόρ το 2023 – Στα 1,85 ευρώ ανά μετοχή η ανταμοιβή μετόχων

Στα 408,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2023 τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ

Εξώδικο του ΠΑΟΚ στον ΑΝΤ1 για προσβλητική αναφορά

Η προσβλητική και αντεθνική αναφορά στο παιχνίδι Ρουκ Ζουκ, που πέρασε δίχως…

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Φορώντας μια μαύρη μάσκα και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα, ο 52χρονος…

Στέφανος Κασσελάκης: Το πάρτι σε μπαρ με τον Τάιλερ και οι δηλώσεις για τον Πολάκη (φωτογραφίες)

Στο μπαρ Sodade, γιορτάστηκε η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο

ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2019: Πότε οι άνεργοι δικαιούνται όλο το ποσό του δώρου Οι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το Δώρο Πάσχα 2019, λίγες μέρες νωρίτερα από την Κυριακή του Πάσχα που φέτος πέφτει 28 Απριλίου. Την εβδομάδα πριν από το Πάσχα ή ακόμα και λίγες ημέρες νωρίτερα θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ το δώρο στους ανέργους για το 2019 που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του 2019. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2019: Πότε οι άνεργοι δικαιούνται όλο το ποσό του…

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στις Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στο Δίστομο

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στις Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στο Δίστομο

Κούλογλου για Πολάκη: Έχω πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ – Είμαι εμβολιασμένος από τη λογοδιάρροια του Facebook

«Ο Πολάκης είναι καλός για να κάνει προεκλογική εκστρατεία αλλά των άλλων…