Το ελληνικό γιαούρτι έχει αποθεωθεί πολλές φορές για τις ευεργετικές του ιδιότητες και έχει βρει θέση στη διατροφή ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, εκτός από κομμάτι της διατροφής και συστατικού ομορφιάς, το ελληνικό γιαούρτι φαίνεται πως έχει και μία χρήση που πιθανότατα δεν φαντάζεστε.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως… βιοκαύσιμο.
Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να μετατρέψουν τα απόβλητα από την παραγωγή γιαουρτιού σε πρώτη ύλη για τα βιοκαύσιμα και αντιβιοτικά για ζώα.
Τα κατάλοιπα περιέχουν λακτόζη, φρουκτόζη και γαλακτικό οξύ. Οι ερευνητές, σύμφωνα με την Daily Mail, βρήκαν τρόπο να μετατρέψουν αυτό το μείγμα σε πρώτη φάση σε ένα εκχύλισμα που περιέχει δύο πιο χρήσιμες ουσίες: καπροϊκό ή εξανικό οξύ και καπρυλικό ή οκτανικό οξύ. Και οι δύο αυτές ουσίες θεωρούνται «πράσινα αντιμικροβιακά», τα οποία μπορούν να προστεθούν στις ζωοτροφές στη θέση των κανονικών αντιβιοτικών. Σε δεύτερο στάδιο, με περαιτέρω επεξεργασία, είναι δυνατό να παραχθούν βιοκαύσιμα για χρήση σε αεροσκάφη.