Με αισθήματα πνευματικής χαράς και με θρησκευτική ευλάβεια αλλά και συγκίνηση ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο υποδέχθηκε το τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Ποντίας, της εν Κλεισούρα Καστορίας ασκησάσης, στην Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών.

Η δεξιά χείρα της Οσίας Σοφίας, μιας σύγχρονης Αγίας με πολλά θαύματα που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Καστορίας μεταφέρθηκε στις Σέρρες μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος στο λόγο του, και την κόμισαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Λούπος Κουκουρίκος και o Διάκονος π. Ιάκωβος Πνευμονίδης.

Τελέστηκε δοξολογία και στη συνέχεια Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και Πατέρων της Ιεράς Μονής αλλά και ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, χοροστατούντους του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου.

Για τα χαριτόβρυτα λείψανα στα οποία αναπαύεται το πανάγιο πνεύμα του Δεσπότου και Λυτρωτή Χριστού μίλησε ο σεπτός Μητροπολίτης της Μακεδονικής πόλης προς το πυκνό εκκλησίασμα που ανανεωνόταν συνεχώς προκειμένου να προσκυνήσει την Οσία Σοφία υπογραμμίζοντας τη προτροπή της Οσίας στα ποντιακά «πολλά υπομονή» προς τους πιστούς λέγοντας ότι η υπομονή οδηγεί στην ελπίδα κατά τον Θείο Παύλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…