Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» παρευρέθηκε στο «Φεστιβάλ Χαράς και Ενότητας. Τα παιδιά γιορτάζουν την διαφορετικότητα» της ΧΕΝ Ιωαννίνων

Τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό του εθελοντικού οργανισμού για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», ύστερα από πρόσκληση της ΧΕΝ Ιωαννίνων, παρευρέθηκε την Κυριακή 24/09/2017, στην Ενημερωτική –Βιωματική ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός»  που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του τριημέρου  πολιτιστικού «Φεστιβάλ Χαράς &  Ενότητας» τα παιδιά γιορτάζουν την διαφορετικότητα, στις 22-23-24/09/2017 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου « Δημήτρης Χατζής » (Παλαιά Σφαγεία ).

Το θέμα του Φεστιβάλ επιλέχτηκε από το άρθρο 23  της Διεθνούς  Σύμβασης του 1989 των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αφορά στη διαφορετικότητα , πνευματικώς ή σωματικώς ανάπηρων παιδιών  και το δικαίωμά τους , στις πολιτιστικές , καλλιτεχνικές και  ψυχαγωγικές  δραστηριότητες, έτσι που να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν πληρέστερη κοινωνική ένταξη και προσωπική τους ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής και πνευματικής τους εξέλιξης.

Η Χ.Ε.Ν.  είναι  μία Παγκόσμια, Γυναικεία, Εθελοντική ,Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1884 με  έδρα την Γενεύη και  παρουσία σε 125 χώρες του κόσμου με 25εκατ. μέλη, γυναίκες όλων των ηλικιών χωρίς διακρίσεις .

Σέβεται τη διαφορετικότητα και προωθεί την ανοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό ,εργάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής.

Στην  Ελλάδα γεννήθηκε σε καιρούς κρίσης το 1923 από προσφυγοπούλες και στα Ιωάννινα το 1973.

Ο Πρόεδρος  του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» Γεώργιος Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την αξία του εθελοντισμού και το έργο συνολικά του οργανισμού μας από την ίδρυση του το 2014, ενώ η ψυχολόγος του οργανισμού κα. Γεωργία Μαλέα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους  για τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί», το οποίο λειτουργεί με την στήριξη του ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος και του ΤAP-AG.

Επίσης ο οργανισμός είχε την ιδιαίτερη χαρά να πληροφορηθεί για τις δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ, των «Παιδικών Χωριών SOS Ιωαννίνων, του Ερυθρού Σταυρού και του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Κλήρωση Λαχειοφόρου Αγοράς στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού

Κλήρωση Λαχειοφόρου Αγοράς στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού

Συγχαρητήριο μήνυμα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς προς την Αστυνομική Διεύθυνση για την εξιχνίαση κλοπών σε γουνοποιητική επιχείρηση

Συγχαρητήριο μήνυμα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς προς την Αστυνομική Διεύθυνση για την…

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράνομα τυχερά παίγνια στην Πτολεμαΐδα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράνομα τυχερά παίγνια στην Πτολεμαΐδα

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ούτε στο Νοσοκομείο, ούτε στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ νέο κρούσμα COVID-19

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ούτε στο Νοσοκομείο, ούτε στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ νέο κρούσμα…

Α.Σ. Καστοριάς: Συμμετοχή της ομάδας παίδων στην Β’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ

Στο κλειστό γυμναστήριο Νέων Μουδανιών στην Χαλκιδική

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Βογατσιώτικη Ντοπιολαλιά” του κ. Χρήστου Βελιάνου

  Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Βογατσιώτικη Ντοπιολαλιά” του κ. Χρήστου Βελιάνου

«Πλούσια» σε συλλήψεις και εξιχνιάσεις κλοπών η δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας

Δραστηριότητα μηνός Ιουνίου των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης 2.050.000 € για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη

  Υπογραφή  Προγραμματικής   Σύμβασης 2.050.000 € για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γενικού…

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 12-09-2016 έως 18-09-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου)…

Συνάντηση του Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Αθανάσιο Κυριαζή

    Συνάντηση του Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος…