Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, συνεχίζοντας τη λειτουργία του, συνεργάζεται μέσω Προγραμματικής Συμφωνίας, με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εποχής και με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ανοίγει τις δομές για τη βία κατά των γυναικών, και στις γυναίκες, οι οποίες όχι μόνο είναι θύματα έμφυλης βίας, αλλά και σε αυτές που εκτίθενται σε πολλαπλές διακρίσεις, όπως μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, άπορες, ΑμεΑ, άνεργες κ.λπ . Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου 61 δομών πανελλαδικής κάλυψης, που αποτελείται από Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24άωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, ακολουθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Για το λόγο αυτό, στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, εκτός από γυναίκες θύματα βίας, θα μπορούν να απευθύνονται πλέον και γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού ή είναι θύματα έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων και επιθυμούν να λάβουν δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Συμβουλευτικό Κέντρο

-Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καστοριάς-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΕΚΑΒ: Επιχειρησιακή ετοιμότητα με έκτακτα μέτρα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου για τις γιορτές

ΕΚΑΒ: Επιχειρησιακή ετοιμότητα με έκτακτα μέτρα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου για…

Έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018 η υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ

 Έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018 η υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών…

Διαβεβαιώσεις στη ΚΕΔΕ ότι ξεμπλοκάρουν οι χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν τα…

Συνάντηση για το Coal Platform στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη

Συνελήφθη 55χρονος σε περιοχή των Γρεβενών, για καλλιέργεια 97 δενδρυλλίων κάνναβης

  Συνελήφθη 55χρονος σε περιοχή των Γρεβενών, για καλλιέργεια 97 δενδρυλλίων κάνναβης

Την ερχόμενη Κυριακή το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Άργος Ορεστικό

Την ερχόμενη Κυριακή το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Άργος Ορεστικό