Το «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο» στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες του καταυλισμού των «ΡΟΜΑ» στην Κολοκυνθού Καστοριάς

 

Μέλη του Δ.Σ και εθελοντές του Οργανισμού «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο» την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 επισκέφτηκαν τον καταυλισμό των Ρομά στην Κολοκυνθού –  Καστοριάς, εφοδιάζοντας τους γονείς και τα 25 παιδιά του οικισμού με μεγάλη ποσότητα ρούχων και τροφίμων, κατόπιν εκτίμησης των αναγκών και εξατομικευμένης αξιολόγησης τους. Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών και οι αγκαλιές τους ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους του Οργανισμού μας.

Η επίσκεψη του Οργανισμού στον καταυλισμό των Ρομά συμπίπτει με μια σημαντική επέτειο: αυτή της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η σημασία της συγκεκριμένης Σύμβασης είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσω αυτής, για πρώτη φορά στην ιστορία, το παιδί αναγνωρίστηκε ως ολοκληρωμένη ανθρώπινη ύπαρξη, με εγγενή αξιοπρέπεια, αναπτυσσόμενη αυτονομία και κατοχυρώθηκε ως υποκείμενο δικαιωμάτων, τα οποία δεν συνιστούν επιλογή, αλλά υποχρέωση και ευθύνη όλων να τα προασπίζουν και να τα σέβονται.

Από τη θεωρία όμως στην πράξη η απόσταση είναι μεγάλη και οι προκλήσεις στην εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού παραμένουν αμείωτες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στην Ελλάδα.

Οι προαναφερόμενες οικογένειες διαμένουν στον καταυλισμό πάνω από 20 χρόνια, και βιώνουν εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες , σε ό,τι αφορά την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους, σε υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και κατάλληλων χώρων διαμονής και δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρά παιδιά τους.

Ο οργανισμός «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο» πραγματοποιεί ήδη επαφές με τους αρμόδιους Φορείς, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παρέμβασης στον καταυλισμό, με τη δημιουργία Πολυχώρου για την υγιεινή των παιδιών και την μαθησιακή υποστήριξή τους από στελέχη του Οργανισμού και εθελοντές.

Με πίστη στις Καταστατικές του αρχές το  «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το παιδί-Δράσεις για τον Άνθρωπο», θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις, δίπλα σε κάθε παιδί σε κίνδυνο και ανάγκη.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην τράπεζα τροφίμων Θεσσαλονίκης και στις εταιρείες ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε , AB Bασιλόπουλο, EURIMAC Α.Ε ,  που απλόχερα μας παρείχαν τα προσφερόμενα είδη. Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!».

 

 

 

You May Also Like

Συνέχεια στην κόντρα Δήμου Καστοριάς – Σ.Χ.Ο.Κ

Συνεχίζεται η κόντρα Δήμου Καστοριάς – Σ.Χ.Ο. Καστοριάς που παρά τη συνάντησή…

Χωρίς παρατηρήσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός  του Δήμου Άργους Ορεστικού

  Χωρίς παρατηρήσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός  του Δήμου Άργους Ορεστικού

Δήμος Καστοριάς: Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις των κοινόχρηστων κάδων απορριμμάτων

Mέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνονται σε τακτική βάση πλύσεις και απολυμάνσεις των κοινόχρηστων κάδων απορριμμάτων

Βίντεο με τα φλαμίνγκο στη Λίμνη της Καστοριάς

Βίντεο με τα φλαμίνγκο στη Λίμνη της Καστοριάς

Καλοκαίρι χωρίς μπαρ -Τι προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Καλοκαίρι χωρίς μπαρ -Τι προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Οι Ταλιμπάν «θερίζουν» Αφγανούς στρατιώτες ενώ τα δυτικά στρατεύματα αποχωρούν από τη χώρα

Οι Ταλιμπάν «θερίζουν» Αφγανούς στρατιώτες ενώ τα δυτικά στρατεύματα αποχωρούν από τη…

Μεγάλο το ενδιαφέρον των λογιστών, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων

Σεμινάριο για την ψηφιακή κάρτα.

Εγκαίνια του ανακαινισμένου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια του ανακαινισμένου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σάββατο 14 Οκτωβρίου…