Το «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο» στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες του καταυλισμού των «ΡΟΜΑ» στην Κολοκυνθού Καστοριάς

 

Μέλη του Δ.Σ και εθελοντές του Οργανισμού «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο» την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 επισκέφτηκαν τον καταυλισμό των Ρομά στην Κολοκυνθού –  Καστοριάς, εφοδιάζοντας τους γονείς και τα 25 παιδιά του οικισμού με μεγάλη ποσότητα ρούχων και τροφίμων, κατόπιν εκτίμησης των αναγκών και εξατομικευμένης αξιολόγησης τους. Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών και οι αγκαλιές τους ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους του Οργανισμού μας.

Η επίσκεψη του Οργανισμού στον καταυλισμό των Ρομά συμπίπτει με μια σημαντική επέτειο: αυτή της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η σημασία της συγκεκριμένης Σύμβασης είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσω αυτής, για πρώτη φορά στην ιστορία, το παιδί αναγνωρίστηκε ως ολοκληρωμένη ανθρώπινη ύπαρξη, με εγγενή αξιοπρέπεια, αναπτυσσόμενη αυτονομία και κατοχυρώθηκε ως υποκείμενο δικαιωμάτων, τα οποία δεν συνιστούν επιλογή, αλλά υποχρέωση και ευθύνη όλων να τα προασπίζουν και να τα σέβονται.

Από τη θεωρία όμως στην πράξη η απόσταση είναι μεγάλη και οι προκλήσεις στην εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού παραμένουν αμείωτες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στην Ελλάδα.

Οι προαναφερόμενες οικογένειες διαμένουν στον καταυλισμό πάνω από 20 χρόνια, και βιώνουν εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες , σε ό,τι αφορά την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους, σε υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και κατάλληλων χώρων διαμονής και δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρά παιδιά τους.

Ο οργανισμός «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο» πραγματοποιεί ήδη επαφές με τους αρμόδιους Φορείς, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παρέμβασης στον καταυλισμό, με τη δημιουργία Πολυχώρου για την υγιεινή των παιδιών και την μαθησιακή υποστήριξή τους από στελέχη του Οργανισμού και εθελοντές.

Με πίστη στις Καταστατικές του αρχές το  «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το παιδί-Δράσεις για τον Άνθρωπο», θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις, δίπλα σε κάθε παιδί σε κίνδυνο και ανάγκη.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην τράπεζα τροφίμων Θεσσαλονίκης και στις εταιρείες ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε , AB Bασιλόπουλο, EURIMAC Α.Ε ,  που απλόχερα μας παρείχαν τα προσφερόμενα είδη. Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!».

 

 

 

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…