Το μοναδικό φαρμακείο που μοιάζει με ξενοδοχείο βρίσκεται στην Ελλάδα και το εσωτερικό του είναι η επιτομή της πολυτέλειας

Όταν κανείς αντικρίζει εξωτερικά το Placebo Pharmacy στη Βουλιαγμένη, νομίζει ότι αντικρίζει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Και περνώντας στο εσωτερικό του επιβεβαιώνεται αυτό ακριβώς: Είναι υπερλουξ και η επιτομή της πολυτέλειας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φαρμακείο.

Placebo Pharmacy: Βρίσκεται στη Γλυφάδα, στο εμπορικό κέντρο City Plaza, πάνω στον κεντρικό άξονα της Βουλιαγμένης.

 

Το Placebo Pharmacy, όπως ονομάζεται, με την κυλινδρική του μορφή τραβάει το ενδιαφέρον, τόσο των περαστικών με τα αυτοκίνητα αλλά όσο και των πελατών που μπαίνουν μέσα για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Κανείς δεν έχει δει ξανά τέτοιο φαρμακείο στην Ελλάδα.

Η αρχιτεκτονική επίλυση του Placebo Pharmacy από τον από τον Κ. Λαμπρινόπουλο και την KLab architecture έχει τραβήξει το ενδιαφέρον διεθνώς κατακτώντας το 2012 το βραβείο καλύτερου εμπορικού κτιρίου από το περιοδικό Domus της Ρωσίας, ενώ επιλέχθηκε στις υποψηφιότητες για το βραβείο Piranesi.

Η αρχιτεκτονική επίλυση του Placebo Pharmacy από τον από τον Κ. Λαμπρινόπουλο και την KLab architecture έχει τραβήξει το ενδιαφέρον διεθνώς κατακτώντας το 2012 το βραβείο καλύτερου εμπορικού κτιρίου από το περιοδικό Domus της Ρωσίας, ενώ επιλέχθηκε στις υποψηφιότητες για το βραβείο Piranesi.

Βασικό χαρακτηριστικό του Placebo Pharmacy αποτελεί η εξωτερική επένδυση του κτιρίου, που έχει κυλινδρικό σχήμα, όπου κυριαρχούν σύμβολα γραφής του συστήματος Μπράιγ εν είδει ανοιγμάτων που επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει απρόσκοπτα στο εσωτερικό.

 

Στα “ενδότερα” του φαρμακείου ακολουθήθηκε η λογική μιας κυκλικής και ακτινωτής διάταξης επίπλων χρήσεως και ραφιών προϊόντων, η οποία αναπτερώνει την καλή διάθεση που έχει ήδη γεννήσει η κυλινδρική όψη του κτιρίου.

Πολύ μακριά από το γνωστό “φαρμακείο της γειτονιάς”, το Placebo Pharmacy γεννά μια προσδοκία στον επισκέπτη, καθώς περιμένει ότι θα αποκομίσει την έξτρα ευχαρίστηση που θα αποκόμιζε αν επισκεπτόταν π.χ. ένα ξενοδοχείο με spa, αντί ενός ξενοδοχείου χωρίς spa.

Όποιος λοιπόν περάσει ξανά από την λεωφόρο Βουλιαγμένης  και δει το Placebo Pharmacy να κάνει μία στάση και να μπει μέσα να ανακαλύψει και μόνος του την ομορφιά και την μοναδικότητα που βλέπει μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες.

 

enimerotiko.gr

You May Also Like

Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά – Δεν υπάρχουν καθηγητές στα Πανεπιστήμια

Φοιτητές πανεπιστημίων κινδυνεύουν να χάσουν την ακαδημαϊκή χρονιά τους ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιάξει ιδιωτικά ΑΕΙ.

Ανοιχτή Επιστολή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στον Πρωθυπουργό  σχετικά με το νομοσχέδιο  «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»

Ανοιχτή Επιστολή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στον Πρωθυπουργό  σχετικά με το νομοσχέδιο  «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής…

Ο 13χρονος Ζήσης καθαρίζει την θάλασσα από σκουπίδια: «Θα συνεχίσω για ένα καλύτερο μέλλον»

Ο 13χρονος Ζήσης καθαρίζει την θάλασσα από σκουπίδια: «Θα συνεχίσω για ένα…

National Geographic: Τα 3 ελληνικά νησιά που «θέλουν να είναι ελεύθερα»

Η Αστυπάλαια, η Νάξος και η Ίος βρίσκονται στον πράσινο κατάλογο Ελληνικών…

Γερμανικός Τύπος – Η Ελλάδα επιστρέφει στον …λιγνίτη

Βρώμικη, αλλά φθηνή η ενέργεια από τον λιγνίτη και έτσι η Ελλάδα…

Μπόρις Τζόνσον : Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Μιλώντας αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», ο 56χρονος βρετανός πρωθυπουργός δεν αφήνει κανένα περιθώριο…

Ξάνθη: Οδηγός τρένου σταμάτησε σε αφύλακτη διάβαση για να δει αν περνούν αυτοκίνητα

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό αυτό που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο από τη Ξάνθη.

Παναθηναϊκός: Κατέρρευσε το σκέπαστρο πάνω απ’ τα VIP της Λεωφόρου!

Παναθηναϊκός: Κατέρρευσε το σκέπαστρο πάνω απ’ τα VIP της Λεωφόρου!