Το παλιό κόλπο της γιαγιάς: Η φέτα είναι ένα Ελληνικό τυρί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που αποτελεί το αγαπημένο συνοδευτικό φαγητών των περισσότερων Ελλήνων και όχι μόνο.

Πολλές φορές η διατήρηση της φέτας μας μπορεί να είναι δύσκολη καθώς είναι ένα ευαίσθητο τυρί που χαλάει εύκολα. Σίγουρα όλοι την έχουμε δει να κιτρινίζει, να γλιτσιάζει, να μυρίζει άσχημα και σταδιακά μουχλιάζει.

Υπάρχουν διάφορα μυστικά για τη σωστή διατήρησή της. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε ένα έξυπνο κολπάκι που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας για να τη συντηρούν.

Φέτα: Τα μυστικά της σωστής συντήρησης

Διατηρούμε τη φέτα στο ψυγείο, σε δοχείο κατά προτίμηση γυάλινο, που να κλείνει καλά. Ετσι προστατεύεται και από οσμές του ψυγείου τις οποίες απορροφά εύκολα. Σε ανοιχτό δοχείο (που της επιτρέπει να «αναπνέει» και να μη μουχλιάζει) διατηρείται 3 – 4 ημέρες. Ελέγχουμε τακτικά τη θερμοκρασία του ψυγείου με ένα θερμόμετρο, προσέχοντας να μην ανέβει πάνω από τους 5° C.

Αν η φέτα που αγοράσαμε είναι πιο αλμυρή από όσο θέλουμε, τη διατηρούμε σε ένα δοχείο με γάλα που ανανεώνουμε όταν λήγει.

Το καλύτερο είναι να συντηρήσουμε τη φέτα μέσα σε άλμη. Ζητάμε λίγη άλμη από το σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο από όπου αγοράσαμε τη φέτα και την καλύπτουμε εντελώς, μέσα σε ένα ευρύχωρο δοχείο, που βάζουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα δική μας άλμη, διαλύοντας 70 – 80 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι σε 1 κιλό νερό.

Το πιο σημαντικό όμως στην αγορά φέτας, είναι να παίρνετε μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης.

Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;

Αυτό είναι το μυστικό για να διατηρήσεις τη φέτα για μήνες.

Το μυστικό της γιαγιάς λοιπόν, για να της συντηρήσετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο!

Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά.

Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

To μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς –Παραδεισένια νερά, υπέροχο φαγητό

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής ένας οικισμός έχει μετατραπεί στον προορισμό όπου…

Αποστάτες και μικροί Τσιριμώκοι όσοι παρακάλεσαν να μπουν στα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ

«Φωτιά και λάβρα» εναντίον στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ που «παρακάλεσαν» να μπουν στα…

Το ένστικτό μας πάντα έχει δίκιο

Υπάρχουν μπροστά μας δύο γραμμές: η μία είναι πραγματική και οδηγεί στο…

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης – Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης – Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει…

ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;

   Γράφει η Κατερίνα Φίλη Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός Ποιά είναι η…

Τα 13 “σημάδια πριν καταστροφή” και οι συμβουλές επιβίωσης για κάθε περίπτωση

Table of Contents Hide 1. Αντιμετωπίστε μια επιθετική αρκούδα2. Συμβουλές επιβίωσης από…

Έξω από το αεροπλάνο στα 23.000 πόδια: Η μοναδική ιστορία του πιλότου που κρεμάστηκε στο κενό και επέζησε

Table of Contents Hide Ιστορία πιλότου: Πώς ξεκινάΙστορία πιλότου: Τι γίνεται στη…

Γλυπτά του Παρθενώνα: Το πολιτιστικό «Κυπριακό» μας

Το πρόβλημα ανακύπτει όταν ο καημός για τα Μάρμαρα και την Καρυάτιδα είναι υπολογισμός μασκαρεμένος σε ευαισθησία

Γιατί δεν πρέπει να πετάτε αυτά τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες

Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά μέσα σε κουτιά…