Είναι το πρώτο Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που η Κοινοπραξίας TAP-AG σκέφτεται  να επιδοτήσει τα δίδακτρα των μελλοντικών φοιτητών.

Το διακρατικό -Διιδρυματικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών Διαχείριση  και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου»«Petroleum oil and  gas management and transportation» το οποίο
ιδρύθηκε το 2015 με το  ΦEK-1171τ.β./18 Ιουνίου 2015) είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και ανακοινώνει για 2η συνεχή χρονιά την λειτουργία του.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών (MOGMAT)  διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics (UNEC, πόλη Μπακού).

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την ακαδημαϊκή χρονιά που διανύουμε δέχτηκε πάνω από 85 αιτήσεις υποψηφιότητας και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, αφού σήμερα παρακολουθούν  στο 1ο έτος 50 φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Είναι το πρώτο Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που η Κοινοπραξίας TAP-AG σκέφτεται  να επιδοτήσει τα δίδακτρα των μελλοντικών φοιτητών.

Το πρόγραμμα θα εγκαινιαστεί και επίσημα στις 24 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Καστοριά, από πολυμελής πολιτική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική αποστολή του Αζερμπαϊτζάν προεξέχοντος του Υπουργού Παιδείας τους, καθώς και από τον Έλληνα ομόλογο του.

Το διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών εξασφαλίζει προοπτικές πρακτικής άσκησης σε διεθνείς επιχειρήσεις, στην αζέρικη SOCAR στο Μπακού, στην ελληνική ΔΕΣΦΑ και άλλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπου εδρεύει η Αζέρικη SOCAR.

Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ-MOGMAT δύνανται να αξιοποιηθούν ως διοικητικά και τεχνικά στελέχη σε διεθνείς ή εθνικές εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα, στο Αζερμπαϊτζάν και σε άλλες χώρες.

Σήμερα οι γνωστότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι:

Η Κοινοπραξία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline, TAP-AG).

Η μητρική αζέρικη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου SOCAR (State Oil Company of the Azerbaijan Republic) στο Μπακού ή στην θυγατρική εταιρεία της στην Ελλάδα SOCAR Energy Greece.

Στις ελληνικές εταιρείες ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., η Motor Oil Ελλάς (ΜΟΕ), ο όμιλος ΕΛΠΕ Α.Ε.,Anangel Maran Tankers and Maran Gas, Gaslog Ltd, Dynagas Ltd, Almi Gas S.A., Dryships groups, Navios group, Nikos Tsakos group, Marmaras, Navigation Ltd, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε., κ.α.

Καθώς και σε άλλες διεθνικές και πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (BP, Statoil, Fluxys,Enagás και Axpo Group κ.α).

Το μεταπτυχιακό ΠΜΣ –MOGMAT έχει ήδη  προκηρυχθεί και η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Ιστοσελίδα του ΠΜΣ –MOGMAT είναι http://www.orizontespress.gr/mogmat.teiwm.gr

Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά τους ταχυδρομικώς στην Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» (ΠΜΣ-MOGMAT) στην Καστοριά (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Καστοριά Τ.Κ. 52100 Περιοχή Φούρκα Καστοριάς) καθώς και στη γραμματεία Μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Κοζάνη (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, γραμματεία Μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΤΚ. 50100 για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και μεταφορά στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας φυσικού αερίου και πετρελαίου», (ΠΜΣ-MOGMAT).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ευχαριστήριο από Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς

Ευχαριστήριο προς την εταιρεία «ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ Α.Ε.» για την άμεση ανταπόκριση

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι τραγικές συνέπειες του εγκλήματος είναι ήδη εδώ»

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι τραγικές συνέπειες του εγκλήματος είναι ήδη…

Ορισμός νέου άμισθου αντιδημάρχου στον Δήμο Άργους Ορεστικού

    Ορισμός νέου άμισθου αντιδημάρχου στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Το τηλεοπτικό σποτ της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Καστορια.

Δείτε ΕΔΩ το τηλεοπτικό σποτ της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Καστορια.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Οι μόνοι που διαψεύδονται είναι όσοι χτίζουν καριέρες σε ψέματα. Οι μόνοι που εκτίθενται είναι όσοι διακινούν σκοπίμως fakenews»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Οι μόνοι που διαψεύδονται είναι όσοι χτίζουν καριέρες σε…

«ΤΟ ΨΕΜΑ» του Florian Zeller: Στις 27 Ιουνίου στην Καστοριά

«Το Ψέμα» μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα στο θέατρο…

Βασίλειος Χ. Βελλίδης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για την προεδρία της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς

Βασίλειος Χ. Βελλίδης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για την προεδρία της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς