Επίδοξοι ντετέκτιβ φορούν τα παλτό τους και κατηφορίζουν στην Κοζάνη και στο «In & Out in 60 Minutes» για να λύσουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις με διαμάντια, βόμβες και μέσα σε φυλακές! Ζητήσαμε από τους δημιουργούς του πρώτου παιχνιδιού απόδρασης στη Δυτική Μακεδονία, τον Καστοριανό Δημήτρη Καραμήτσο και τον Φίλιππο Δόλλα, που δραστηριοποιείται εμπορικά στην πόλη μας, να μας ξεναγήσουν στους γρίφους της νέας εποχής της διασκέδασης.DSC_0628

«Τα παιχνίδια απόδρασης είναι ο νέος τρόπος εναλλακτικής διασκέδασης που έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους παγκοσμίως. Αυτό που κάνουμε, λοιπόν, είναι να υποδεχόμαστε παρέες 2 έως 6 ατόμων, οι οποίες αφού διαλέξουν ένα θεματικό δωμάτιο, κλειδώνονται σε αυτό και λύνοντας γρίφους και ψάχνοντας στοιχεία προσπαθούν να αποδράσουν μέσα σε 60 λεπτά!

Σαν φαινόμενο, τα παιχνίδια απόδρασης, ξεκίνησαν από την Ιαπωνία. Η επιτυχία ήταν τεράστια και αμέσως εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την Ασία, την Αμερική και τέλος την Ευρώπη. Πλέον υπάρχουν εκατοντάδες δωμάτια παγκοσμίως. Το concept το γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό, πριν ακόμα έρθει στην Ελλάδα. Η ιδέα, όμως, να δημιουργήσαμε το δικό μας παιχνίδι ωρίμασε μόλις παίξαμε το πρώτο μας δωμάτιο. Αμέσως αρχίσαμε να σκεφτόμαστε διάφορα σενάρια και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε.DSC_0620

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν κατά κύριο λόγο κατασκευαστικές, αφού στο μυαλό μας είχαμε πολλά πράγματα που θέλαμε να κάνουμε, αλλά δεν υπήρχε η τεχνογνωσία για να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε. Λύσεις φυσικά βρέθηκαν και στο τέλος όλα πήγαν καλά», αναφέρει ο Δημήτρης.

Δίπλα του ο Φίλιππος έχει μόλις εξυπηρετήσει μία παρέα φοιτητών που αποχώρησε χαμογελαστή από το δωμάτιο της «Φυλακής», χωρίς να καταφέρει να αποδράσει μέσα σε 60 λεπτά.

«Αρχικά δημιουργήσαμε τρία δωμάτια αν και σχεδιασμένα υπάρχουν αρκετά παραπάνω. Το πρώτο ήταν η “Φυλακή” που το θεωρήσαμε βασικό για μια περιοχή που δεν γνωρίζει τι είναι τα δωμάτια απόδρασης. Ύστερα έγινε η “Ληστεία” και τέλος η “Βόμβα”. Τα ποσοστά επιτυχίας είναι 35-40% στη “Ληστεία”, 20% στη “Βόμβα” και τέλος στη “Φυλακή” απλά θα αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα έχει αποδράσει μόνο μια παρέα! Το κοινό της Κοζάνης αρχικά δεν ήξερε τι είναι αυτό που κάναμε, όποτε έπρεπε να τους ενημερώσουμε περί τίνος πρόκειται. Αμέσως ο κόσμος ενθουσιάστηκε με την πρωτοτυπία της ιδέας και άρχισε να έρχεται να παίζει και να “κολλάει” με το είδος!

Προσέλευση φυσικά υπάρχει από όλες τις πόλεις της Δ. Μακεδονίας, αφού είμαστε οι πρώτοι που κάναμε ένα τέτοιο εγχείρημα. Φυσικά, όμως, το κοινό προέρχεται από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο, λόγω του ότι τα δωμάτια απόδρασης είναι και ένας τουριστικός προορισμός! Ο κόσμος που κολλάει με το είδος τα ψάχνει σε οποία πόλη κι αν πάει να επισκεφθεί!

Στα σχέδια μας είναι να γίνει κάτι και στην Καστοριά, και ήδη ενδιαφέρθηκε κόσμος και για franchise, κάτι που ευχαρίστως συζητάμε, αφού δείχνει και την επιτυχία του εγχειρήματος μας στην Κοζάνη. Το κοινό της Καστοριάς, άλλωστε, έρχεται στην Κοζάνη, έχει παίξει στα δωμάτιά μας και έχει δώσει την έγκρισή του. Και μη ξεχνάμε ότι είναι ένα απαιτητικό κοινό», προσθέτει ο Φίλιππος.DSC_0622

Το 4ο δωμάτιο του «In & Out in 60 Minutes» θα ανοίξει τις πύλες του τον Δεκέμβριο, με το θέμα του να παραμένει μυστικό! «Μη τρομάξετε μόνο», ψιθυρίζει η Αννίτα Κουτσονάνου, που έχει επιμεληθεί κατασκευαστικά τα δωμάτια και ετοιμάζεται για την νέα πρόκληση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του παιχνιδιού στο facebook και να κάνουν τη δική τους πρόβλεψη για τη θεματική του νέου χώρου, με έπαθλο να είναι αυτοί και η παρέα τους οι πρώτοι που θα παίξουν σε αυτό!

Παράλληλα, οι Σέρλοκ Χολμς της περιοχής μπορούν να γραφτούν δωρεάν στην καινούρια Λέσχη του «In & Out in 60 Minutes», όπου με την ονομαστική τους κάρτα θα έχουν έκπτωση στις επισκέψεις τους, αλλά και προνομιακή μεταχείριση σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, καινούρια δωμάτια κτλ. Αρκεί μία επίσκεψη στους χώρους του παιχνιδιού, καλή παρέα και πολύ κέφι!

In & Out in 60 Minutes:
Πλατεία Ελευθερίας 2, Κοζάνη
http://www.orizontespress.gr/www.inandout.gr/,
2461 50 60 70

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συγχαρητήρια Επιστολή Μαρίας Αντωνίου για την προαγωγή του Γεώργιου Κωστίδη

Συγχαρητήρια Επιστολή Μαρίας Αντωνίου για την προαγωγή του Γεώργιου Κωστίδη

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

  Διανομή τροφίμων από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος του…

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τα επιδόματα μητρότητας, τρίμηνης παραμονής και εποχικό επίδομα

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τα επιδόματα μητρότητας, τρίμηνης παραμονής και εποχικό επίδομα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Fur Summer School 2019, που θα πραγματοποιηθεί σε Καστοριά και Σιάτιστα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Fur Summer School 2019, που θα…

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω Δεκαπενταύγουστου

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω Δεκαπενταύγουστου

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Καστοριά;

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, της Εθνικής Επετείου…

Με έξι θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Με έξι θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου…