Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε πρόγραμμα συνεργασίας με το αντίστοιχο Γερμανικό Ίδρυμα Hochschule Karlsruhe

 

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησε με το αντίστοιχο Γερμανικό Ίδρυμα Hochschule Karlsruhe πρόγραμμα συνεργασίας με Έλληνες και Γερμανούς σπουδαστές. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο φάσεις, την πρώτη στην οποία δώδεκα (12)  Γερμανοί σπουδαστές με συνοδεία τριών (3) καθηγητών από τη Γερμανία και τη Φιλανδία συνεργάστηκαν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη με δώδεκα (12) Έλληνες σπουδαστές  και τρεις (3) καθηγητές.

Στη συνέχεια από 9 έως 16 Δεκεμβρίου 2018 Έλληνες σπουδαστές μετέβηκαν στην Γερμανία στην πόλη της  KARLSRUHE  για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και πολιτιστικό μέρος με επίσκεψη στο Στρασβούργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και επίσκεψη στο παλαιότερο Πανεπιστήμιο στην πόλη της Χαϊδελβέργης (1368 μ.Χ).

Έγιναν δύο ομάδες συνεργασίας με έξι (6) Γερμανούς και έξι (6) Έλληνες σπουδαστές και τους αντίστοιχους καθηγητές των δύο Ιδρυμάτων. Η πρώτη ομάδα είχε σαν στόχο τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών με στόχο την επιχειρηματικότητα και δημιουργία μικτών  επιχειρήσεων με συμμετοχή  Ελλήνων και Γερμανών σπουδαστών. Η δεύτερη ομάδα με τη χρήση φιλανδικού προγράμματος προσομοίωσης, ανταγωνίστηκαν στην διοίκηση επιχειρήσεων με εικονική πραγματικότητα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε  εξ ολοκλήρου από το γερμανικό οργανισμό DAAD.

Υπεύθυνος του Προγράμματος του Ιδρύματος  είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Δρ. Βασίλης Κικής. Το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και όποιος σπουδαστής θέλει να συμμετάσχει από όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος να απευθυνθεί στον Καθηγητή Δρ. Βασίλη Κική στο email: [email protected]  και στο τηλέφωνο 6958 477 590.

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…