Το φοιτητικό παράρτημα του IEEE του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε το IEEE Regional Exemplary Student Branch Award 2019

Το IEEE Regional Exemplary Student Branch Award είναι ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία που δίνεται κάθε χρόνο στα φοιτητικά παραρτήματα ΙΕΕΕ παγκοσμίως, τα οποία έχουν επιτύχει τους στόχους του Ινστιτούτου έχοντας αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, την τεχνολογία προς όφελος της ανθρωπότητας. Για την επίτευξη των στόχων αυτών, το φοιτητικό παράρτημα διοργάνωσε τεχνολογικές δράσεις που είχαν σαν στόχο την προώθηση νέων τεχνολογιών τόσο για τους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής όσο και για την τοπική κοινωνία. Τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκαν δράσεις που είχαν ως αντικείμενο Νέες Τεχνολογίες, όπως τα Δίκτυα 5ης γενιάς, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και οι Έξυπνες Πόλεις, οι εφαρμογές υπολογιστικού νέφους και σύγχρονες τεχνολογίες διαδικτύου.

Σημαντικό ρόλο, επίσης, αποτέλεσαν οι Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες που πραγματοποιεί τα τρία τελευταία χρόνια το φοιτητικό μας παράρτημα, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κα Έλενα Ζυγούρη (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καστοριά) και κ. Δημήτρη Τζήμα (Έργου Πληροφορικής) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε η δημιουργία του Women in Engineering, το όποιο έχει ως στόχο, την προώθηση της Γυναίκας Μηχανικού στο χώρο της τεχνολογίας, την ενημέρωση της για τις νέες τεχνολογίες και τη δημιουργία δράσεων και ερεθισμάτων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων, τόσο για τις γυναίκες μηχανικούς του ιδρύματος όσο και τις γυναίκες στη Δυτική Μακεδονία.

Για το βραβείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (πρώην Τεχνολογικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας), το τμήμα Πληροφορικής και τον Counselor μας καθηγητή Άγγελο Μιχάλα που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας τις δράσεις μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του φοιτητικού παραρτήματος που με την θέληση και τις δράσεις τους ήταν η κινητήριος δύναμη για αυτή τη διεθνή διάκριση.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος από επίσημη ιστοσελίδα του IEEE Region 8, στην οποία αναφέρονται τα φοιτητικά παραρτήματα που διακρίθηκαν φέτος: https://region8today.ieeer8.org/volunteer-news/41-exemplary-student-branches-in-region-8/

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων στο Άργος Ορεστικό και στη Σιάτιστα

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων στο Άργος Ορεστικό και…

85 Σύλλογοι της Π.Ε. Καστοριάς ενώνουν τις δυνάμεις τους «Για τον μικρό Νικόλα»

85 Σύλλογοι της Π.Ε. Καστοριάς ενώνουν τις δυνάμεις τους «Για τον μικρό…

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μανιάκων στηρίζει το «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί»

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μανιάκων διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά…

Παρουσίαση του βιβλίου Aλευρά Χρ. Γεωργίου «Δυτικομακεδόνες Πεσόντες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1940-41»

Παρουσίαση του βιβλίου Aλευρά Χρ. Γεωργίου «Δυτικομακεδόνες Πεσόντες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο…

Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορος: Εορτή Αγίου Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του

Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορος: Εορτή Αγίου Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του

Ενημέρωση- Συζήτηση στο Νεστόριο για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της εγκατάστασης βιομηχανικών ΑΠΕ

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών ΜΕΘ: “Νέος ασθενής χωρίς ιστορικό τη μία μέρα περπατούσε και την άλλη πέθανε”

Table of Contents Hide Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών ΜΕΘ: “Νέος ασθενής χωρίς ιστορικό…