Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με αυστηρούς κανόνες, αλλά με την αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας από την Δευτέρα 3 Μαΐου, η εστίαση θα πρέπει να κλείνει πριν από τα μεσάνυχτα.

Ανοίγουν τα καφέ και τα εστιατόρια την Δευτέρα 3 Μαΐου όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα του Πάσχα θα ισχύσει από τις 11 το βράδυ. Για τον λόγο αυτό καφέ και εστιατόρια θα κλείνουν το αργότερο 10:30 το βράδυ για να μπορούν να επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης, μιλώντας το πρωί σε πρωινή εκπομπή διευκρίνισε πάντως πως η εστίαση σε αυτή τη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι όταν η Εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στη συνέχεια, ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δε θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Πώς όμως λειτουργούσε η εστίαση στην Αττική και με βάση αυτών θα ανοίξει στις 3 Μαΐου;

Η εστίαση λειτουργούσε με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, 6 άτομα ανά τραπέζι όταν πρόκειται για οικογένεια, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτική μάσκα για εργαζόμενους και για πελάτες όσο είναι σε αναμονή. Πάνω σε αυτά τα μέτρα θα ανοίξει η εστίαση με την προσθήκη των υποχρεωτικών self test για εργαζομένους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Σε αυτά τα μέτρα θα προστεθούν και τα υποχρεωτικά self test για εργαζόμενους στις επιχειρήσεις εστίασης.

ΠΗΓΗ:https://www.dikaiologitika.gr/

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το Doodle της Google

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει (21.05.2023) η Google.