Το 2ο Ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH στην Καστοριά

Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην πόλη της Καστοριάς το 2ο ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Την όλη ευθύνη της πολύ επιτυχημένης, κατά κοινής ομολογίας των συμμετεχόντων, διοργάνωσης είχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο συμμετέχει ως εταίρος από την ελληνική πλευρά, στην υλοποίηση του Έργου. Το θέμα που απασχόλησε τις εργασίες του Διασυνοριακού Εργαστηρίου ήταν η «Αποτελεσματικότητα των εργαλείων πολιτικής για τη διασυνοριακή προαγωγή της κληρονομιάς» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE.

Στην έναρξη της πρώτης ενότητας του Διασυνοριακού Εργαστηρίου, με τη συνδρομή των ειδικών συμβούλων και εμπειρογνωμόνων του έργου, αναλύθηκε η ενσωμάτωση της εμπειρίας του έργου EPICAH στο γενικότερο σχεδιασμό για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον στις διαπεριφερειακές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την αναλυτική παρουσίαση των διαθέσιμων εργαλείων χρηματοδότησης δράσεων πολιτισμού, περιβάλλοντος και τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε τόσο από εκπρόσωπο της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020», όσο και από εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας.

Κύριο μέρος των εργασιών του Διασυνοριακού Εργαστηρίου αποτέλεσαν τα 2 παράλληλα στρογγυλά τραπέζια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου μέρους του, ως εξής:

  1. «Προσβάσιμος πολιτισμός και τουρισμός στη Δυτική Μακεδονία: Προκλήσεις και προοπτικές», ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε και συζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κούτσιανο Βασίλη
  2. «Περιβάλλον, Τουρισμός και Κλιματική Αλλαγή: προκλήσεις και ευκαιρίες σε έναν κόσμο που αλλάζει», ήταν το θέμα που παρουσιάστηκε από τον Περιβαλλοντολόγο & Δρ. Πολιτικής για την Κλιματική Αλλαγή, κ. Γκιουζέπα Γιώργο.

Το 2ο ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και τη διατύπωση των συμπερασμάτων από τους συμμετέχοντες, αναφορικά με την υψηλή αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η ορθή εφαρμογή και αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων πολιτικής για τη διασυνοριακή προαγωγή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
 

You May Also Like

Γρηγοριάδης: Συγχαρητήρια στον φίλο Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του στην Προεδρία της ΚΕΔΕ

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Καρδίτσα: Μυστήριο με την εξαφάνιση δεκάδων αλόγων

Μυστήριο επικρατεί στην Καρδίτσα με την εξαφάνιση πάνω από 60 άγριων αλόγων από την περιοχή.

Διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 θα…

Γιάννης Κορεντσίδης: «Αυτή την Κυριακή η Νίκη θα είναι Νίκη όλων των πολιτών του Δήμου Καστοριάς»

Γιάννης Κορεντσίδης: «Αυτή την Κυριακή η Νίκη θα είναι Νίκη όλων των…

Έτοιμο το πέτρινο σχολείο Χιλιοδέντρου

Για να φιλοξενήσει την Βιβλιοθήκη και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το Νέο ΔΣ στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Το Νέο ΔΣ στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Υλοποίηση Δράσεων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Υλοποίηση Δράσεων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς