Το Facebook κλείνει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Το 2017, το Facebook άρχισε να κυκλοφορεί μια λειτουργία αναγνώρισης προσώπου που σας εντοπίζει ακόμα και σε φωτογραφίες χωρίς ετικέτα. Μετά την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας το 2019, το Facebook εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή του να απενεργοποιήσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στην πλατφόρμα τους. Η κίνηση είναι μέρος των προσπαθειών της να περιορίσει τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου στα προϊόντα της, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook κλείνει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Το Facebook θα κλείσει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου τις επόμενες εβδομάδες. Πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν θα αναγνωρίζει πλέον αυτόματα τους χρήστες που αποφάσισαν να τους αναγνωρίσουν σε φωτογραφίες και βίντεο… Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι θα αφαιρέσει το πρότυπο αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των χρηστών.

«Αυτή η αλλαγή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη χρήση της αναγνώρισης προσώπου στην ιστορία της τεχνολογίας. Περισσότερο από το ένα τρίτο των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook έχουν επιλέξει τη ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου μας και μπορούν να αναγνωριστούν, και η κατάργησή της θα καταργήσει τα μεμονωμένα μοτίβα αναγνώρισης προσώπου περισσότερων από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων.” έγραψε με παρέα.

{} Η απομάκρυνση του Facebook από την αναγνώριση προσώπου θα επηρεάσει επίσης το σύστημα αυτόματης αντικατάστασης κειμένου (AAT). Χρησιμοποιείται εκτενώς στο 4% των φωτογραφιών, το AAT δημιουργεί περιγραφές εικόνων για άτομα με προβλήματα όρασης. Ενώ το AAT θα εξακολουθεί να μπορεί να αναγνωρίζει τον αριθμό των ατόμων σε μια φωτογραφία, δεν θα αναγνωρίζει πλέον άτομα που χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου..

Σημειωτέον, αυτή είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στο Facebook από την μετονομασία του σε Meta. Στο μέλλον, το Facebook ελπίζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε περιορισμένες περιπτώσεις, όπως η επαλήθευση ταυτότητας, για να αποκτήσει πρόσβαση σε αποκλεισμένους λογαριασμούς και να επαληθεύσει την ταυτότητα σε χρηματοοικονομικά προϊόντα για την αποφυγή απάτης και πλαστοπροσωπίας. Εν ολίγοις, το Facebook λέει ότι απομακρύνεται από την ευρεία αναγνώριση σε στενότερες μορφές προσωπικής πιστοποίησης.

ΠΗΓΗ:https://clickthis.blog/

You May Also Like

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει την Ελλάδα

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει…

«Αν μπορούσα να κάψω όλα τα λεφτά του θα το έκανα»: Η μεγάλη πικρία της Αθηνάς Ωνάση για τον παππού της όταν ήταν 13 χρονών

Ούτε τη δημοσιότητα ούτε τα λεφτά που πήρε από τον παππούς της…

Γυναικοκτονίες: Η κοινωνία δεν γνωρίζει το βάθος του προβλήματος

Table of Contents Hide Διάφορα στάδιαΛεκτικές επιθέσειςΤο Strong MeΠρόληψη έμφυλης βίαςΞεχωριστό αδίκημα,…

Γερμανία: Στο 69% η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου ενόψει χειμώνα

Στο 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας…

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Αυτοκτόνησε ο πρώην ιδιοκτήτης του θρυλικού «Studio 54» Μαρκ Φλέϊσμαν

O Μαρκ Φλέϊσμαν ανέλαβε την διεύθυνση του «Studio 54» από το 1980 εώς και…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Σάμος – Ελικόπτερο: Το χρονικό της μοιραίας υδροληψίας

Δύο νεκροί από το τετραμελές πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε κοντά…

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…