Το Global Game Jam (Παγκόσμιος Αυτοσχεδιασμός Παιχνιδιού) και εφέτος στην Καστοριά!

 

Μετά την επιτυχημένη περσινή συμμετοχή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, αποφασίστηκε ότι το Τ.Ε.Ι. στην Καστοριά θα αποτελέσει και εφέτος μία από τις τρεις φυσικές τοποθεσίες του Global Game Jam 2018, μαζί με Αθήνα και την Πάτρα.

 

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2017 υπήρξαν πάνω από 700 φυσικές τοποθεσίες σε 95 χώρες, περισσότεροι από 36.400 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 7.250 παιχνίδια σε ένα σαββατοκύριακο!

 

Σκεφτείτε το σαν συνάντηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Η GGJ ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετάσχουν και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας και δημιουργίας. Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες και τονώνει τη συνεργασία.

 

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, με οποιαδήποτε κλίση-ταλέντο, όπως προγραμματισμό, γραφιστική, ζωγραφική, σκιτσογραφία, φωτογραφία, μουσική, ηχοληψία, πολυμέσα ή ακόμα και απλούς φανατικούς των παιχνιδιών. Η συμμετοχή δεν είναι ανταγωνιστική, το μοναδικό βραβείο είναι η συμμετοχή. Είναι ανοιχτή σε ηλεκτρονικά αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να είστε πάνω από 18 ετών και να αντέχετε την πολύωρη συνεργασία σε ομάδα, όποιες ικανότητες και αν φέρνετε στην ομάδα σας. Θα υπάρχουν άνθρωποι με προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής που θα σας καθοδηγούν σε ότι πιθανώς χρειαστείτε.

 

Η διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 4:00μμ και ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 5:00μμ. Θα υπάρχουν χώροι ξεκούρασης για όσους την χρειασθούν και δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τον χώρο δημιουργίας. Θα διατεθεί καφές και φαγητό σε συμβολικό ποσό. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ανάπτυξη των παιχνιδιών θα διατεθεί από το εργαστήριο Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης – Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων, ωστόσο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν και δικό τους εξοπλισμό.

 

Αυτό που θα βάλετε εσείς είναι το μεράκι, την επιθυμία στη δημιουργία και την αδρεναλίνη για ένα έντονο Σαββατοκύριακο. Αυτό που θα πάρετε είναι ένα ολοκληρωμένο project φτιαγμένο από τα χέρια σας, εξάσκηση σε νέες ικανότητες και γνωριμίες με άλλους φανατικούς των παιχνιδιών.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση στο globalgamejam.org και να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα bit.ly/2ir9d6s όπου υπάρχει φόρμα συμμετοχής
Τοποθεσία: ΤΕΙ Καστοριάς

Προσέλευση: Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 16:00

Ολοκλήρωση: Κυριακή 28 Ιανουαρίου 17:00

Συμμετοχή:  Ελεύθερη σε άτομα άνω των 18

Περισσότερες πληροφορίες: Μέσω email στο [email protected] και μέσω τηλεφώνου στο 6937940339

Σας περιμένουμε.

You May Also Like

Διανομή Τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από την Π.Ε. Καστοριάς στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ αποκλειστικά για ειδικές ομάδες ωφελούμενων (Οικογένειες με ανήλικα μέλη έως 17 ετών)

Διανομή Τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από την Π.Ε. Καστοριάς στα πλαίσια…

Μια θέση εργασίας στην «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ – Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς»

Μια θέση εργασίας στην «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ – Δ.Α.Δ Ν.…

Σε συγκέντρωση σιτηρών προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καστοριάς

Την πρόθεσή του για συγκέντρωση σταριών και σίκαλης γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής…

Παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση στοιχείων ατομικών διοικητικών πράξεων στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για την αναμόρφωση και εκ νεόυ κατάρτιση των δασικών χαρτών

  Παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση στοιχείων ατομικών διοικητικών πράξεων στις…

Δύο πυρκαγιές σε Λακκώματα και Μελάνθιο με διαφορά μιας ώρας

Και για τις δύο φωτιές επιχείρησαν 30 υπάλληλοι με 6 οχήματα

Χάμαντ Αλ Χόσανι: «Ως μουσουλμάνος υποστηρίζω την Ελλάδα εναντίον του Τούρκου κατακτητή Ερντογάν»

Χάμαντ Αλ Χόσανι: «Ως μουσουλμάνος υποστηρίζω την Ελλάδα εναντίον του Τούρκου κατακτητή…

25 επιπλέον υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ» του Άκη Τσούκα

Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ»

Ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Άργους Ορεστικού

Ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης…