Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της  Δυτικής Μακεδονίας , αλλά και του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στην Καστοριά την Κυριακή 15 Μαΐου στα πλαίσια του RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται η προετοιμασία και οι εγγραφές για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΑ», που διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά στην πανέμορφη και γραφική πόλη της Καστοριάς , ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Ενότητα Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς  και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτικής Μακεδονίας , την Κυριακή 15 Μαΐου.
Στις 15 Μαΐου  οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, ο γύρος της λίμνης και γενικότερα η πόλη της Καστοριάς  θα γεμίσουν από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, από λάτρεις του τρεξίματος και του αθλητισμού , από παιδιά και γονείς καθώς και φιλάθλους του σπουδαίου αυτού ορεινού αθλήματος, οι οποίοι με το χαμόγελό τους θα στείλουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα.

Στην τέταρτη χρονιά του, το Run Greece δίνει σε ολοένα περισσότερους δρομείς και αθλούμενους κάθε ηλικίας και δυνατότητας την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ποιοτικά δρομικά γεγονότα μαζικής συμμετοχής στο κέντρο των πόλεων που συμμετέχουν. Αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου και του Ημι-Μαραθωνίου Αθήνας, το Run Greece καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους δρομείς της περιφέρειας και του κέντρου και συμβάλλει αποφασιστικά στην πανελλήνια ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού.

Στόχοι του είναι η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών της περιφέρειας, η ενίσχυση του κλασικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων των αθλούμενων με τα σωματεία, τους συλλόγους και άλλες διοργανώσεις κάθε περιοχής. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η συμβολή του στην προβολή πόλεων της περιφέρειας, με την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Με τέσσερις μόλις ημέρες να απομένουν μέχρι το πρωί της Κυριακής όπου στις 10 πμ θα δοθεί η εκκίνηση στο 4ο Run Greece Καστοριάς ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Αθανάσιος Ράπτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη ( 10/5 ) καλώντας τον κόσμο την προσεχή Κυριακή να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει έξω στους δρόμους ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας ‘’  Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το 4ο Run Greece της Καστοριάς ένας νέος θεσμός που καθιέρωσε το ΣΕΓΑΣ και θα έλεγα  καθιερώθηκε βαθιά στην συνείδηση των πολιτών.  Η συμμετοχή , η διάθεση στην συγκεκριμένη διοργάνωση  αλλάζει τον τρόπο ζωής του πολίτη και  τον φέρνει πιο κοντά στο  να γνωρίσει μέσα από την φυσική αγωγή θα έλεγα, από την γυμναστική, από το τρέξιμο αφήνοντας πίσω του έστω και για κάποιες ώρες την καθημερινότητα και τα προβλήματα της εποχής μας δείχνει να γιγαντώνεται. Οι πολίτες της Καστοριάς είναι πλέον κοντά στον θεσμό, οι αριθμοί το δείχνουν και πιστεύω ότι την Κυριακή θα το δείξουν πιο έντονα.’’

Με τις εγγραφές, τις ηλεκτρονικές τουλάχιστον, καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα εγγραφής το Σάββατο στην Π.Ε. Καστοριάς όπου θα παραδίδονται τα νούμερα στους συμμετέχοντες , να φτάνουν στο τέλος τους ο κ. Ράπτης ανέφερε πόσοι περίπου αναμένονται να είναι οι συμμετέχοντες στη γιορτή του αθλητισμού για την πόλη της Καστοριάς ‘’ Τα επίσημα νούμερα εδώ και 3 μέρες έδειχναν ότι οι εγγραφές είχαν ξεπεράσει τους 1600.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση φέτος να έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν νούμερα για τα δημοτικά σχολεία  και για τα γυμνάσια και για τα λύκεια. Για τα  μεν δημοτικά 800 παιδιά θα μπορέσουν να λάβουν δωρεάν και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, αν ο αριθμός αυτός ξεπεραστεί ενδεχομένως από άλλους αριθμούς όπως και πέρυσι να δώσουμε την δυνατότητα και τη χαρά να συμμετάσχουν και άλλα παιδιά. Επίσης εξασφαλίσαμε 375 αριθμούς για τα 5 χιλιόμετρα, για τα λύκεια και τα γυμνάσια. Αλλά εκεί οι εγγραφές πρέπει να γίνονται από το σχολείο, όχι μονωμένα. ‘’

Ο κ. Ράπτης αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο ο οποίος είχε θέσει εξαρχής και δεν ήταν άλλος από την επίτευξη νέου ρεκόρ συμμετοχής στο 4ο Run Greece , αλλά και στις λεπτομέρειες εγγραφής τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι επίδοξοι δρομείς ‘’  Όχι την ίδια μέρα την Κυριακή δεν μπορεί να γραφτεί κανείς , γιατί ξέρετε το σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μην παρεμβαίνει το ανθρώπινο χέρι ή για να βγάλει κάποιον έξω, ή να βάλει κάποιον μέσα αυτό το κάνουμε από μόνοι μας. Εκείνο που μπορούμε να διευκολύνουμε είναι να γίνουν οι εγγραφές. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές κλείνουν την Πέμπτη ( 12/5 ) το βράδυ. Αν υπάρξουν αριθμοί επιπλέον θα γίνουν οι εγγραφές το Σάββατο που θα δίνουμε και στους άλλους που έχουν γραφτεί στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας. Εκεί θα γίνει η διαδικασία και θα κοιτάξουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του αθλητισμού. Φέτος έχουμε αυξήσει κατά πολύ τους αριθμούς έχουμε δώσει την δυνατότητα, έχουμε προμηθευτεί για 3300 άτομα να συμμετέχουν. Έχουμε μεγάλη ευχέρεια, μακάρι να ξεπεράσουμε το νούμερο. Βέβαια ήταν λίγο αρνητικό οι απεργίες και οι γιορτές που μεσολαβήσαν αυτό το χρονικό διάστημα, δεν μας ευνόησαν και θα έλεγα ότι δεν το είχαμε προβλέψει κιόλας για να λέμε και τις αλήθειες. Τρέχουμε όμως είμαστε εδώ,  είναι εδώ οι εθελοντές μας, εμείς, όλοι από αύριο θα είναι και το  δυναμικό του ΣΕΓΑΣ από την Αθήνα που θα μας βοηθήσει σε αυτή τη μεγάλη διεξαγωγή και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά όπως κάθε χρόνο. Εγώ αισιοδοξώ ότι θα περάσουμε κάποιες πόλεις στο νούμερο και θα είμαστε για πρώτη φορά που θα ξεπεράσουμε πραγματικά μεγάλες πόλεις στον αριθμό συμμετεχόντων. Η εκδήλωση μιλάει από μόνη της χαρίζει χαμόγελα εκείνη την ημέρα, οι πολίτες την έχουν αγκαλιάσει βοηθούν όλοι με τον τρόπο τους δέχονται φιλοξενούμενους.’’

Κλείνοντας ο κ. Ράπτης τόνισε ότι θα υπάρχει και συμμετοχή και εκτός Ελλάδας αθλητών στο Run Greece Καστοριάς και συγκεκριμένα από την Κύπρο.

Οι διαδρομές των 21χλμ, 10χλμ και 5χλμ καθώς και ο αγώνας δρόμου για παιδιά συγκεντρώνουν κάθε χρόνο συμμετέχοντες από τις ίδιες τις διοργανώτριες πόλεις αλλά και από άλλα σημεία της χώρας. Όλο και περισσότεροι αθλούμενοι αξιοποιούν την ευκαιρία για να προετοιμαστούν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο δρόμο και να χαρούν αυτή την αθλητική γιορτή. Αντίστοιχα, μέσω του θεσμού των Run Greece οι πρωταθλητές μας πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες της προετοιμασίας τους ενώ, από φέτος, μπορούν να αξιοποιήσουν τα πριμ που καθιερώνονται για τους τρεις πρώτους και τις τρεις πρώτες σε κάθε αγώνα. Συνδυάζοντας τη μαζική συμμετοχή με τον αγωνιστικό χαρακτήρα, το Run Greece έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς για τους Έλληνες δρομείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Νέα εμφάνιση των 2 νεαρών αρκούδων στην Καστοριά

Το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου έκαναν την επανεμφάνισή τους οι 2 νεαρές…

ΠΕ Καστοριάς:  Διατίθενται εκτυπωμένες βεβαιώσεις για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών

ΠΕ Καστοριάς:  Διατίθενται εκτυπωμένες βεβαιώσεις για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών

Ευχές για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  

Ευχές για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  …

Π.Δ.Μ.: Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την προκαλούμενη ατμοσφαιρική ρύπανση από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης

Π.Δ.Μ.: Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την προκαλούμενη ατμοσφαιρική ρύπανση από τις…

Προκήρυξη θέσης εργασίας στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εργασίας και τη διαδικασία αίτησης

Σύλλογος Αμπελοκήπων ΠΕΛΣΑ: Ανακοίνωση για Γ. Συνέλευση του Δ.Σ.

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στα θέματα της διάταξης

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Καστορίας [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Καστορίας [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

ΥΠΕΣ: 40 εκατ. ευρώ σε 119 Δήμους – Πρόκειται για τη β’ δόση έκτακτης επιχορήγησης λόγω απώλειας εσόδων από τον κορωνοϊό

ΥΠΕΣ: 40 εκατ. ευρώ σε 119 Δήμους – Πρόκειται για τη β’…