Το Xριστουγεννιάτικο Bazaar των μικρών μαθητών της Καστοριάς

 

Ετοιμάσαμε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο bazaar με πράγματα που έφεραν τα παιδιά! Oι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ανέλαβαν με μεγάλη επιτυχία την προώθηση, πώληση και το ταμείο!

 

Οι μαθητές το περίμεναν πώς και πώς! Μαζεύτηκαν όλοι τριγύρω, κοιτούσαν, περιεργάζονταν, διάλεγαν! Είναι μια γιορτινή εμπειρία που τους προσφέρει χαρά, περιέργεια, ενώ παράλληλα τους μυεί στην καταναλωτική ανακύκλωση και στην επιλεκτική, συνετή καταναλωτική  αγωγή!

 

Όταν ζητήθηκε η γνώμη τους για το μπαζάρ απάντησαν όλοι ότι ήθελαν να πραγματοποιηθεί διότι «είναι μια καλή ιδέα και το σχολείο για να μαζέψει χρήματα από τις αγορές», «θα συγκεντρωθούν χρήματα για τον Σύλλογο, για εκδρομές η θεατρικές παραστάσεις». Επισήμαναν ότι «θα πρέπει να έχουμε πολλά πράγματα… για να έρθει ο κόσμος και να έχουν να διαλέξουν», είναι ένας τρόπος να «αγοράζουμε πράγματα που μας αρέσουν πολύ φθηνότερα» και τέλος ότι «η ιδέα του μπαζαρ είναι πολύ πρωτότυπη, διότι κάποια παιδιά μπορεί να μη θέλουν τα παιχνίδια τους διακοσμητικά ή ρούχα και να θέλουν να τα πετάξουν, ενώ άμα τα φέρουν εδώ κάποιο άλλο παιδί μπορεί να τα αγοράσει».

Συγχαρητήρια στα παιδιά!

Καλά Χριστούγεννα!

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δρ. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…