Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην Ρόδο και τη Σύμη, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022. Συνάντηση με το προεδρείο του εργατικού κέντρου της Ρόδου. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Τσίπρας από Ρόδο: Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά – Απέτυχε σε όλες τις κρίσεις ο Μητσοτάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα. Όπως υπογράμμισε, μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο του εργατικού κέντρου της Ρόδου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαχειρίστηκε απολύτως αποτυχημένα όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί.

«Απέτυχε σε όλες τόνισε» και σημείωσε: «Ας ελπίσουμε λοιπόν να μην διαχειριστεί και άλλες μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία αν και κατανοώ, καταλαβαίνω ότι δεν θα ολοκληρωθεί η τετραετία διότι έχει, από ότι φαίνεται, αποφασίσει να αποδράσει πριν έρθει ο χειμώνας και υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφικής πολιτικής για την οποία ο ίδιος ευθύνεται».

Ταυτόχρονα όμως δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του σημειώνοντας: «Θέλω να δηλώσω από εδώ από τη Ρόδο ότι είμαστε παρόντες να αναλάβουμε για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο». Γιατί όπως εξήγησε, αν γίνουν γρήγορα εκλογές θα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, και δημοσιονομικές και άλλες, για να στηριχθεί η κοινωνία και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας.

 

«Όχι δίνοντας χώρο στην κερδοσκοπία και στην αισχροκέρδεια. Αλλά προστατεύοντας την κοινή ωφέλεια, τα λαϊκά νοικοκυριά τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δίνοντας μια προοπτική κοινωνικής δικαιοσύνης που τόσο σημαντική είναι σε μια περίοδο κρίσης» όπως είπε.

«Είμαι σε ένα νησί που βλέπω ότι η βενζίνη έχει πάει πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο και οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει και οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών κυρίως των εργαζόμενων, λαϊκών νοικοκυριών σε απόγνωση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η παρουσία του στο νησί πέρα από όλα τα άλλα τα μηνύματα είναι και μήνυμα στήριξης του κόσμου της εργασίας.

 

«Είναι συμβολικό και ουσιαστικό η πρώτη επίσκεψη στο νησί να ξεκινά από το εργατικό κέντρο. Γιατί θέλω να στείλω ένα μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό που αυτό το καλοκαίρι θα δουλέψουν σε δύσκολες συνθήκες. Σε συνθήκες όπου η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουμε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε μια εργατική νομοθεσία που έχει ήδη ελαστικοποιηθεί από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης»ανέφερε.

 

«Έχουμε την θέσπιση των ελαστικών ωραρίων , της κατάργησης του 8ωρου και ταυτόχρονα έχουμε την μη υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία. Αυτά διαμορφώνουν συνθήκες εξαιρετικά αρνητικές για τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό που είναι εποχικοί εργαζόμενοι που ειδικά φέτος βλέπουν το πενιχρό εισόδημά τους να εξανεμίζεται πριν περάσει η τρίτη βδομάδα του μήνα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εμμονική απέναντι στην εργασία για να υπερασπιστεί ιδιωτικά συμφέροντα. Εμείς είμαστε εμμονικοί στην ανάγκη υπεράσπισης της εργασίας και των εργαζόμενων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας διότι όπως ανέφερε χωρίς εργαζόμενους δεν υπάρχει παραγωγικότητα, δεν υπάρχει οικονομία. «Αυτό το μήνυμα θέλω να δώσω εδώ στο εργατικό κέντρο μαζί με το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο του τουρισμού σε δύσκολες συνθήκες φέτος. Ίσως στις πιο δύσκολες από κάθε άλλη χρονιά».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΒΗΝΕΙ…

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΒΗΝΕΙ…

Σακελλαροπούλου για Τέμπη: Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση

«Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα»

Διαδοχικές συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπoυργείου Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων

Διαδοχικές συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπoυργείου Υγείας με τους διοικητές των…

Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ: Τα θέματα Νέων Ελληνικών από το Υπουργείο Παιδείας

Άνοιξε η σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ανακοινώθηκαν τα θέματα των Νέων…

Τι είναι η «χειμερινή φωτοβολίδα» που θα «χτυπήσει» τη χώρα από την Κυριακή

Έρχονται χιόνια και κρύο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Τιμητική παγκόσμια προβολή για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τιμητική παγκόσμια προβολή για την Ελλάδα και  τον ελληνικό τουρισμό από το…

Φοιτητικά ενοίκια: Αυτός είναι ο «χάρτης» σε 42 περιοχές- Οι τιμές στην Καστοριά (πίνακες)

Απογοήτευση χιλιάδων φοιτητών στο κυνήγι της φοιτητικής στέγης

Έρχεται η “ανεστραμμένη τάξη” στα σχολεία. Τι είναι η ανεστραμμένη τάξη, πως εφαρμόζεται, ποιες οι απαιτήσεις

Έρχεται η “ανεστραμμένη τάξη” στα σχολεία. Τι είναι η ανεστραμμένη τάξη, πως…

Τη Δευτέρα, στις 12:00 μ.μ. ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Τη Δευτέρα, στις 12:00 μ.μ. ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το “Εξοικονόμηση…