Τσακρής για άνοιγμα σχολείων: Τίποτα δεν είναι απόλυτο

Στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που ανακοινώθηκαν αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσακρής αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. «Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα θα γίνει μια πρώτη λεπτομερής εκτίμηση τη Δευτέρα».

«Τα νέα μέτρα πάρθηκαν ακριβώς για να μπορέσουν να περιορίσουν πιθανή επιδείνωση», ανέφερε ο κ. Τσακρής προσθέτοντας πως απόφαση για άνοιγμα είναι πιο εύκολο να παρθεί για τα δημοτικά σχολεία.

«Αυτό που θέλουμε είναι να μην γυρίζουμε πίσω και για αυτό πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, επομένως ήταν προς την σωστή κατεύθυνση τα επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν. Όσο το δυνατόν να αποτρέψουμε τα πισωγυρίσματα,
βέβαια τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σε αυτή την πανδημία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για επιπλέον μέτρα όσον αφορά το lockdown και την Δευτέρα θα συζητηθεί και στην επιτροπή το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε μεταξύ άλλων.

«Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα» επισήμανε προσθέτοντας πως η λογική είναι τα νέα μέτρα να διευκολύνουν αφομοιώνοντας την χαλάρωση των προηγούμενων ημερών.

Δεν έχει ακόμα πάντως αποσαφινιστεί αν θα ανοίξουν τμηματικά ή μαζικά όλα τα σχολεία.  Ανακοινώθηκε ωστόσο  σήμερα δια στόματος Πέτσα ότι ανοίγουν την Δευτέρα 11/1.

 Την Δευτέρα η τελική απόφαση

Σύμφωνα με τον καθηγητή, περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον για να έχουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα και που σίγουρα θα δείξουν την τροπή της κατάστασης.

Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή η επιδημία στη χώρα μας έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχαμε το «πικ» της επιδημίας εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις για μικρές ενδείξεις για πιθανές αναζωπυρώσεις, ανέφερε τονίζοντας πως χρειάζεται προσοχή.

«Καθώς προχωράμε προς το χειμώνα η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι πιο εύκολη» υπογράμμισε.

«Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα θα γίνει μια πρώτη λεπτομερής εκτίμηση τη Δευτέρα» κατέληξε ο κ. Τσακρής.

Όπως διευκρίνισε πάντως δεν αποκλείεται να ανοίξουν και να κλείσουν πάλι

«Παίζουμε άμυνα για την ανάσχεση της πανδημίας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σ.Πέτσας τόνισε το πρωί του Σββάτου 2/1 ότι: «Τα δεδομένα που υπάρχουν επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Παίζουμε άμυνα για την ανάσχεση της πανδημίας και περνάμε στην αντεπίθεση με την επιχείρηση “Ελευθερία” στον εμβολιασμό. Ξέρουμε πόσο δύσκολα και αργά επέρχεται η βελτίωση σε αντίθεση με την επιδείνωση που έρχεται γρήγορα τόνισε σήμερα ο Σ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη όσα χτίσαμε τους προηγούμενους μήνες να μην γκρεμιστεί σε διάστημα μερικών ημερών», είπε αρχικά ο Στέλιος Πέτσας για να ανακοινώσει πως «Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί
της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Διαδηλωτές είχαν φράξει τον δρόμο του προς το αεροδρόμιο στη χθεσινή «Ημέρα δράσης κατά της δικτατορίας»

Ισραήλ: Φυγή Νετανιάχου με ελικόπτερο

Η απλή αναλογική σκοτώνει την τοπική αυτοδιοίκηση υποστηρίζουν οι Δήμαρχοι

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του…

Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία «myOAEDραντεβού»

Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία «myOAEDραντεβού»

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί λευκό τυρί “τύπου φέτα” από τα Lidl

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί λευκό τυρί “τύπου φέτα” από τα Lidl

Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι χωρίς τον… οβελία

Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι χωρίς τον… οβελία

ΠΟΕΣΕ: παραδίδουμε “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” (βίντεο)

ΠΟΕΣΕ: παραδίδουμε “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” (βίντεο)

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου. Αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου. Αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση