ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ στους αγρότες – Προκαταβολή (70%) της Βασικής Ενίσχυσης του 2021 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, 26/10/20221, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τον προγραμματισμό του, η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2021, ύψους 633.434.763,44 ευρώ σε 521.657 δικαιούχους και ξεκίνησε σταδιακά η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 υπέβαλαν 671.061 παραγωγοί, εκ των οποίων δικαιούχοι βασικής ενίσχυσης είναι 591.459 με αξία δηλούμενων δικαιωμάτων 948.305.791,38 €.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, του πρασινίσματος και του εθνικού αποθέματος.

Επισημαίνεται ότι, το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 θα είναι διαθέσιμο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα αιτήματα διοικητικών πράξεων καταχωρούνται μόνο ηλεκτρονικά, είτε μέσω Κ.Υ.Δ. είτε απευθείας στο ΟΠΣΕΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 17:00.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων μέσω της εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab), κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών που έχουν για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).

You May Also Like

Σύνοδος Κορυφής: Για τον Δεκέμβρη αναβάλλονται οι κυρώσεις……

Σύνοδος Κορυφής: Για τον Δεκέμβρη αναβάλλονται οι κυρώσεις……

Σε πλήρη ετοιμότητα η AntiCovid-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων της ΓΣΕΕ

Σε πλήρη ετοιμότητα η AntiCovid-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων της ΓΣΕΕ

Έρχονται εμβολιασμοί σε ηλικίες 12 έως 15 ετών – Τι εξετάζει το Μαξίμου

Το πράσινο φως από τους ειδικούς αναμένει το Μαξίμου – Περιπλοκές δημιουργεί…

Πλήγμα για την ελληνική οικονομία η μετανάστευση νέων επιστημόνων

Σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι εκτιμώμενες οικονομικές απώλειες για τη χώρα…

Αύξηση-σοκ από την Παρασκευή στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 34,1%!

Ένα 24ωρο ήταν αρκετό για να διαψεύσει τις προσδοκίες ότι η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα υποχωρήσει.  

Συνεχίζονται οι καραβιές μεταναστών προς Γαύδο

«Ασφυξία» στην Κρήτη για τη φιλοξενία των διασωθέντων

Δωρεά χιλιάδων μασκών σε υπηρεσίες αιχμής κατά του COVID-19 με πρωτοβουλία του Θ. Καράογλου

  Δωρεά χιλιάδων μασκών σε υπηρεσίες αιχμής κατά του COVID-19  με πρωτοβουλία…

Εταιρείες από τα Σκόπια κωλυσιεργούν για το σήμα «Macedonia the great”. Βαφτίζουν «μακεδονικά» τα προϊόντα τους. Ζητούνται μέτρα. Ερώτηση Μ. Σπυράκη στην Κομισιόν

  Εταιρείες από τα Σκόπια κωλυσιεργούν  για το σήμα «Macedonia the great”.…