Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 3.580.0000,00€ για το έργο «Οδικές Προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Π.Ε. Κοζάνης, στους οικισμούς του Δήμου Εορδαίας»

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, για την εκπόνηση του έργου «Οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα Π.Ε. Κοζάνης, στους οικισμούς του Δήμου Εορδαίας», υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Βάσει των προβλεπόμενων από την Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, αναλαμβάνει να δημοπρατήσει και να κατασκευάσει το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.580.000,00€.  Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Τέλους Ανάπτυξής – Ε.Α.Π. Π.Δ.Μ. 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), με την Περιφέρεια να συμμετέχει σε ποσοστό 85% επί του προϋπολογισμού, και τον Δήμο Εορδαίας κατά 15%.

Με το  παρόν έργο θα εκτελεστούν εργασίες για την ασφαλτόστρωση και χαλικόστρωση 69,80 χιλιομέτρων οδών, εντός των ορίων του Δήμου Εορδαίας, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε συνολικά 147 επιχειρήσεις.

Η Περιφερειακή Αρχή, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που βελτιώνουν τις οδικές προσβάσεις με γνώμονα την καθημερινή εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων των αγροτικών περιοχών. Η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών, ενισχύει δυναμικά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα του κλάδου, οδηγώντας στον εκσυγχρονισμό του.  Οι υποδομές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφερειακή Αρχή στοχεύουν στην έμπρακτη στήριξη και την ανάπτυξη των κλάδων της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της δασοκομίας. .

 

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…