Υπογράφτηκε η εκπόνηση της Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής Μελέτης του Σύγχρονου Μουσείου Τέχνης της Γούνας στην Καστοριά

                                                 

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Τσούκας Απόστολος, υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρία τη σύμβαση για την εκπόνηση της Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής Μελέτης του Σύγχρονου Μουσείου Τέχνης της Γούνας στην πόλη της Καστοριάς.

Η μελέτη του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Η πρωτότυπη θεματική συλλογή θα φιλοξενηθεί στο «Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας», και θα προβάλλεται η εξέλιξη της τέχνης της γούνας, από το χθες στο σήμερα και στο αύριο.

Στο Μουσείο Γούνας μεταξύ των άλλων εκθεμάτων, όπως είναι το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενδύματα, μηχανήματα και εργαλεία  τα οποία χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία του προϊόντος της γούνας,  θα βρίσκονται  τα πρακτικά βιβλία των συνεδριάσεων που έλαβαν χώρα κατά τις χρονολογίες 1921, 1922 και 1925.

«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι στην Καστοριά θα υπάρχει το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο Μουσείο Γούνας.  Το υλικό που έχουμε συλλέξει από συναδέλφους είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για ένα όραμα του Συνδέσμου, όπου με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ., το προσωπικό, την επιστημονική σύμβουλο του Σ.Γ.Κ  κα Ευαγγέλου Χριστίνα και την επιστημονική συνεργάτιδα του Σ.Γ.Κ. κα Χαϊδεμένου Σοφία, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση του οράματός μας», δήλωσε ο κ. Τσούκας μετά την υπογραφή της σύμβασης.

 

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…