Την  Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς υπογράφηκε το Συμφωνητικό Εταιρικής Συνεργασίας για το Σχεδιασμό και την Υλοποίηση του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) του Δήμου Καστοριάς από το Δήμαρχο Καστοριάς κο Ανέστη Αγγελή και εκπροσώπους έντεκα (11) φορέων της Καστοριάς. Αυτή η ευρεία σύμπραξη φορέων της Καστοριάς, καθώς και η δημόσια διαβούλευση του Προσχεδίου ΕΣΣΒΑΑ από το Δήμο Καστοριάς δίνει την ευκαιρία της ενεργητικής συμμετοχής των δημοτών στα κοινά και χρησιμοποιείται ως ένας ανοικτός χώρος δημιουργίας νέων δυνατοτήτων, μεταξύ των χώρων της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της, κι εκείνον της κοινωνίας και των μελών της.

Πράγματι, ως επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που έγινε από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς για τη σύνταξη ενός ανταγωνιστικού σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, προσαρμοσμένου στις τοπικές οικονομικές, λειτουργικές, κοινωνικές, και περιβαλλοντικές απαιτήσεις, το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής, ο πρόεδρος της ΑΝΚΑΣ ΑΕ ΟΤΑ, κος Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» κος Δ. Λίτσκας, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς κος Θ. Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας, καθ. Θ. Μονοβασίλης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς κος Χ. Καραταγλίδης, ο πρόεδρος της Ν.Ε. Καστοριάς του Παραρτήματος Δυτ. Μακεδονίας του ΤΕΕ, κος Κ. Κεχαΐδης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς κος Γ. Μαλέας, ο πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Αρμονία» κος Μ. Ζήλλας, η πρόεδρος του Συλλόγου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Καστοριάς κα Β. Αποστόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «Μαζί σου», κα Στ. Ζυμπίδου, και η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς κα Αρ. Ζάγκα.

Με τις ευχές και τις προσδοκίες όλων τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται και η επίσημη υποβολή του προσχεδίου ΕΣΣΒΑΑ στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…