Υπουργείο Παιδείας: Τα ανοιχτά σχολεία δεν αυξάνουν τα κρούσματα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 σχολεία, από την ημέρα έναρξης λειτουργίας τους, τον Σεπτέμβριο, έως και τις 23 Δεκεμβρίου, που έκλεισαν για τις εορτές των Χριστουγέννων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες ότι τα σχολεία δεν συντελούν στην αύξηση των κρουσμάτων.

 

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας τα «32 εκατομμύρια self test που δόθηκαν δωρεάν στους μαθητές αυτήν την περίοδο εντόπισαν το 84% των εργαστηριακά διαγνωσμένων κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες. Άρα τα ανοιχτά σχολεία με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους λειτουργούν αποτελεσματικά για τον εντοπισμό κρουσμάτων και τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα».

 

Από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, προκύπτουν τα εξής:

  1. Από τις 13/9 έως τις 23/12, κάθε σχολική ημέρα έκλειναν κατά μέσο όρο 2,78 από περίπου 81.000 τμήματα (0,003%), με μέγιστο αριθμό τα 10 τμήματα (0,01%), τιμή που παρατηρήθηκε στις 26/11. Συνολικά, κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000, δηλαδή μόλις το 0,2% των τμημάτων της χώρας.
  2. Δεν παρατηρήθηκε τάση ενδοσχολικής διάδοσης του ιού: Κάθε τμήμα στο οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου είχε κατά μέσο όρο 1,2 κρούσματα συνολικά. Με άλλα λόγια, τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων όπου εντοπίστηκε μαθητής κρούσμα μέσα σε ένα τμήμα, δεν υπήρξε καν δεύτερο κρούσμα στο ίδιο τμήμα.
  3. Ο υψηλότερος ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά τμήμα με θετικά κρούσματα ήταν 1,5. Ο αριθμός αυτός παρατηρήθηκε την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς (13/9), δείχνοντας ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου φορούν μάσκες, τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα και γίνονται αυξημένοι έλεγχοι κατά του κορωνοϊού, από ό,τι εκτός σχολείου.

πηγη:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

” Πρόσκληση σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα την Αξιολόγηση “

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς συνδιοργανώνει με την ΕΛΜΕ Καστοριάς επιστημονική εκδήλωση

Ημερίδα με θέμα «Περιγεννητική απώλεια. Μιλώντας για το αόρατο πένθος» από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την νεογνική απώλεια και την απώλεια κύησης

Τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με πολλά αθλήματα

Τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με πολλά αθλήματα  Γράφει ο Νικόλαος…

Σημάδια που προδίδουν έναν παιδόφιλo: Πλήρης οδηγός για γονείς και παιδιά

Σημάδια που προδίδουν έναν παιδόφιλo: Πλήρης οδηγός για γονείς και παιδιά

Τρίτη κατά σειρά ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν – UNEC.

Τρίτη κατά σειρά ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν – UNEC.

Πέντε φράσεις καλύτερες για να πεις στο παιδί από το «Μην κλαις»

Πέντε φράσεις καλύτερες για να πεις στο παιδί από το «Μην κλαις»

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ, στη Νότιο Αφρική

Για τον σχεδιασμό Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στην Σχολή ΣΑΧΕΤΙ

Προστέθηκαν νέα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής για τον Ιούλιο

Καθώς εξαντλήθηκαν όλες οι θέσεις για τα πρώτα 13 e-εργαστήρια