Φίλος ή απλά περαστικός; Γράφει η  Τάνια Ώττα

 

Έχουμε μπερδέψει τη λέξη φίλος με τη λέξη γνωστός. Η λέξη φίλος κουβαλά βαρύ φορτίο. Ένα φορτίο που χαίρεσαι να το κουβαλάς και δεν το αφήνεις, γιατί τότε παύεις απλά να θεωρείσαι φίλος και γίνεσαι ένας περαστικός που γρήγορα θα ξεχαστείς.

Πολλοί άνθρωποι περνούν από τη ζωή μας και θέλουν να λέγονται φίλοι. Οι περισσότεροι περαστικοί, αρέσκονται στον τίτλο του φίλου, ενώ στην ουσία είναι απλά γνωστοί που με την πρώτη ευκαιρία σε ξεχνούν. Οι φίλοι δεν είναι πουκάμισα να τους αλλάζεις όταν τους βαρεθείς και να τους πετάς όταν θεωρείς ότι δεν τους χρειάζεσαι.

Η φιλία για να θεωρείται πραγματική πρέπει να είναι αμφίδρομη. Η φιλία αντέχει στο χρόνο και δυναμώνει όσο νιώθεις τις ευεργετικές της επιδράσεις στη ζωή σου.

Ο φίλος δεν εξαφανίζεται από τη ζωή σου, δεν χάνεται, δεν σου κόβει την καλημέρα, σηκώνει το τηλέφωνο όταν τον χρειάζεσαι και είναι δίπλα σου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Σε αποδέχεται όπως είσαι και δεν προσπαθεί να σε αλλάξει.  Ο φίλος γελάει  μαζί σου στις χαρές σου, σε μαλώνει για τα λάθη σου,  απλώνει το χέρι του όταν φοβάσαι, σκουπίζει το δάκρυ σου όταν πονάς. Ο φίλος δεν σε πληγώνει, δεν κάνει τα μάτια σου να δακρύζουν, δεν σε προδίδει, δεν σε πουλά. Είναι απλό. Δύσκολο όμως για αυτούς τους ανθρώπους που τους αρέσει  να μαζεύουν τίτλους αλλά η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει με τους τίτλους αυτούς.

Ο φίλος φαίνεται στη συμπεριφορά, στην ειλικρίνειά του, στην εντιμότητά του, στην αγάπη που θα σου δείξει, στο καθημερινό ενδιαφέρον του, στην παρουσία του στη ζωή σου. Στις τρέλες που θα κάνετε μαζί, στις συζητήσεις που θα κρατήσουν ώρες, στις διαφωνίες, στις βόλτες, τα ταξίδια, στις στιγμές που η φιλία αποκτά ανεκτίμητη αξία και γεμίζει τα κενά σου με έναν τρόπο μοναδικό και ανθρώπινο.

Οι φίλοι είναι ο θησαυρός της ζωής μας και γι’ αυτό τους επιλέγουμε και πολλές φορές  γίνονται σημαντικότεροι κι από την οικογένειά μας.

Οι φίλοι δεν βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στη ζωή. Νιώθεις την παρουσία τους, τη ζεστασιά τους, τη μοναδικότητά τους.

Όμορφοι άνθρωποι που κερδίζουν μία θέση στην καρδιά μας και την τιμούν με την συμπεριφορά τους και το ήθος τους.

Αυτοί είναι οι φίλοι. Όλοι οι άλλοι είναι απλά περαστικοί. Άφησέ  τους να περάσουν έτσι απλά και φυλάξου από το ΕΓΩ τους γιατί θα σε βλάψει και θα πονέσεις.

 

 

You May Also Like

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

Παίρνουν με τα… αυγά οι Ολλανδοί τον Μπέζος επειδή θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του…

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά τσιμπήματα και τι πρέπει να κάνετε στο καθένα

Table of Contents Hide Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά…

Top Gun: Δείτε τους πρωταγωνιστές της ταινίας 36 χρόνια μετά

Top Gun: Δείτε τους πρωταγωνιστές της ταινίας 36 χρόνια μετά

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά; Η φαντασμένη γυναίκα που έγινε θεατρικό, ταινία και τηλεοπτική σειρά με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…

Μια 70χρονη Γαλλίδα δημιουργεί τα πιο στιλάτα looks με φλατ παπούτσια

Η Linda Wright γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ αλλά υιοθετήθηκε στη Γαλλία, όπου…