Φαγητό στο εστιατόριο: Πώς να μην το παρακάνουμε

Επειδή οι μερίδες των εστιατορίων είναι μεγάλες και φορτωμένες λιπαρά, με τα παρακάτω tips δεν θα ξεφύγουμε από τη διατροφή μας.

Το γνωρίζατε εσείς ότι η μέση μερίδα φαγητού στα εστιατόρια περιέχει ίσως και παραπάνω από 1.000 θερμίδες; Από μεγαλύτερο μέγεθος μέχρι έξτρα συστατικά για γεύση (που προσφέρουν αρκετές θερμίδες), το να τρώμε έξω μπορεί να καταστρέψει την διατροφή μας. Πώς θα καταφέρουμε, λοιπόν, να αντισταθούμε στις τεράστιες μερίδες και να γλυτώσουμε τα παραπανίσια κιλά όταν τρώμε έξω;

Φροντίζουμε να έχουμε ανάλογη παρέα

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν οι άνθρωποι τρώνε με παρέα, τείνουν να παραγγέλνουν παρόμοια φαγητά. Συνεπώς, αν η παρέα μας θέλει επίσης να τηρήσει το μέτρο και να παραγγείλει κάτι πιο υγιεινό, τότε θα είναι πιο εύκολο να συγκρατηθούμε κι εμείς.

Διαλέγουμε ένα σκηνικό… ρομαντικό

Όταν οι ερευνητές αντικατέστησαν τα έντονα φώτα και την ροκ μουσική σε ένα εστιατόριο fast food με χαμηλό φωτισμό και τζαζ μουσική, οι συμμετέχοντες έφαγαν 18% περισσότερο φαγητό, και επίσης έτρωγαν πιο αργά. Άρα, ίσως ένα ρομαντικό δείπνο να είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

Ζητάμε τραπέζι δίπλα σε παράθυρο

Άλλη μια έρευνα, συλλέγοντας στοιχεία από 27 εστιατόρια, έδειξε πως οι άνθρωποι που κάθονται κοντά σε παράθυρο είχαν την τάση να παραγγέλνουν περισσότερες σαλάτες. Επίσης, οι άνθρωποι που κάθονταν σε ψηλά τραπέζια και σκαμπό, συχνότερα παραγγέλνουν ψάρι και όχι επιδόρπιο. Δεν γνωρίζουμε πώς εξηγείται αυτό, αλλά είναι μια καλή ιδέα.

Καθόμαστε μακριά από το μπαρ

Γιατί; Επειδή κοντά στο μπαρ πιθανότατα θα υπάρχει μια τηλεόραση, και είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείτε κοιτώντας την και να φάτε περισσότερο—ακριβώς όπως συμβαίνει και στο σπίτι. Επιπλέον, οι άνθρωποι που κάθονται στο μπαρ (όπως είναι λογικό) καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ με το γεύμα τους, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Ζητάμε ψηλό ποτήρι

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι περισσότεροι bartenders στα εστιατόρια βάζουν μέχρι και 27% περισσότερο αλκοόλ στα κοντά ποτήρια. Συνεπώς, για να καταναλώσετε λιγότερο αλκοόλ, ζητήστε το ποτό σας σε ψηλό ποτήρι.

Αν υπάρχει μπουφές, πρώτη στάση είναι τα φρούτα

Το πρώτο φαγητό που επιλέγουμε να βάλουμε στο πιάτο μας επηρεάζει και αυτά που διαλέγουμε μετά. Συνεπώς, σε έναν μπουφέ θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε… ανάποδα, και να αρχίσουμε με φρούτα, σαν ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιλέγουμε πιο υγιεινά.

iatronet.gr

You May Also Like

Όσπρια με πρωτεΐνη: Ποια έχουν περισσότερη;

Table of Contents Hide Όσπρια με πρωτεΐνη: Ποια έχουν περισσότερη;Όσπρια: Τα πιο…

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης,…

Vicks: 10 Έξυπνες χρήσεις που θα βελτιώσουν τον τρόπο ζωή σας

Vicks: 10 Έξυπνες χρήσεις που θα βελτιώσουν τον τρόπο ζωή σας

Μεταβολισμός: Πώς να τον αυξήσετε για καλύτερο αδυνάτισμα

Μεταβολισμός: Πώς να τον αυξήσετε για καλύτερο αδυνάτισμα

Το σκόρδο … ένα πανάρχαιο αντίδοτο

Table of Contents Hide Το σκόρδο … ένα πανάρχαιο αντίδοτοΘεραπευτικές ιδιότητες Το…