«ΦιλόΔημος Ι»: Έργα ύψους 3.880.916 ευρώ εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Καστοριάς

 

Νέες εντάξεις 35 έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», συνολικού προϋπολογισμού 113.004.107,03 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

 

Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

 

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» δεν είναι αφηρημένα νούμερα, αλλά εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η μεγάλη επιτυχία του δεν αποτυπώνεται μόνο στο ύψος των κονδυλίων, που ήδη ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, αλλά και στο γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις δίνονται στους ΟΤΑ με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

 Για την Π.Ε Καστοριάς εγκρίθηκαν:

Α) ΔΕΥΑ Καστοριάς.  Βελτίωση υποδομών ύδρευσης σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Καστοριάς ύψους 1.858.709,68 €

Β) Δήμος Άργους Ορεστικού: Έργα βελτίωσης ύδρευσης και ΑΠΕ Δήμου Άργους Ορεστικού ύψους 2.022.206,45 €

 

Με δήλωση της η Ολυμπία Τελιγιορίδου τόνισε: «Το πρόγραμμα Φιλόδημος εστιάζει στις ανάγκες των πολιτών σε όλη την Ελλάδα,  χρηματοδοτώντας βασικές υποδομές και συγκεκριμένα έργα των τοπικών κοινωνιών»  

 

«Έργα βελτίωσης της ύδρευσης και ΑΠΕ του Δήμου Άργους Ορεστικού, ύψους 2.022.206,45 ευρώ, από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. Την Κυριακή, στον απολογισμό, ανακοινώθηκε στα υπό ένταξη έργα, την Τετάρτη, τέθηκε στα ενταγμένα», ήταν το σχόλιο του Δημάρχου  Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

You May Also Like

Επιτυχημένο το 18ο Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή  29 Νοεμβρίου το 18ο Ράλι Κλασσικού…

“Χιόνι και Σιωπή”: Νυχτερινές Στιγμές στην Καστοριά.

Πανέμορφες εικόνες από Studio Trasias Photography

Εξαιρετική η Ομιλία από τον κ. Ραϋμόνδο Αλβανό, που καθήλωσε το κοινό στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Καστοριάς

Εξαιρετική η Ομιλία από τον κ. Ραϋμόνδο Αλβανό, που καθήλωσε το κοινό…

Το βιβλίο «Βογατσιώτικη Ντοπιολαλιά» του κ. Χρήστου Βελιάνου. Έκδ. 2019. Βιβλιοπαρουσίαση.

Το βιβλίο «Βογατσιώτικη Ντοπιολαλιά» του κ. Χρήστου Βελιάνου. Έκδ. 2019. Βιβλιοπαρουσίαση.

Η παρουσίαση του βιβλίου “Τρεις Κόσμοι” του Γιώργου Τριανταφύλλου – [φωτογραφίες]

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00 στο ΚΠΕ (Ενυδρείο) Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του…

Ο. Τελιγιορίδου: «Το Εκθετήριο Γούνας το νομιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν αυτό πληγώνει κάποιους»

Ο. Τελιγιορίδου: «Το Εκθετήριο Γούνας το νομιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν…