European Commission President Ursula von der Leyen speaks during a meeting with Italian Prime Minister Giuseppe Conte (not pictured) in Rome, Italy August 2, 2019. REUTERS/Ciro De Luca

«Αδικαιολόγητη» και «απαράδεκτη» προσπάθεια εκβιασμού της Ε.Ε. από τη Ρωσία χαρακτηρίζει τη διακοπή της παροχής αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Αδικαιολόγητη» και «απαράδεκτη» προσπάθεια εκβιασμού της Ε.Ε. από τη Ρωσία χαρακτηρίζει τη διακοπή της παροχής αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε γραπτή της δήλωση που μόλις δημοσιεύθηκε, η κ. φον ντερ Λάιεν αναφέρει: «Η ανακοίνωση της Gazprom ότι σταματά μονομερώς την παράδοση φυσικού αερίου σε πελάτες στην Ευρώπη είναι μια ακόμη προσπάθεια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως μέσο εκβιασμού. Αυτό είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο. Και δείχνει για άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της Ρωσίας ως προμηθευτή φυσικού αερίου».

«Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το σενάριο. Είμαστε σε στενή επαφή με όλα τα κράτη-μέλη», σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν. «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε εναλλακτικές παραδόσεις και τα καλύτερα δυνατά επίπεδα αποθήκευσης σε ολόκληρη την Ε.Ε. «Τα κράτη-μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια εκτάκτου ανάγκης για ένα τέτοιο ακριβώς σενάριο και συνεργαστήκαμε μαζί τους».

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνεδρίαση της ομάδας συντονισμού για το φυσικό αέριο», συνεχίζει η δήλωση. «Χαρτογραφούμε τη συντονισμένη απάντησή μας στην Ε.Ε. Θα συνεχίσουμε επίσης να εργαζόμαστε με διεθνείς εταίρους για να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές ροές. Και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με Ευρωπαίους και διεθνείς ηγέτες για να διασφαλίσω την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη».

«Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εμπιστευτούν ότι είμαστε ενωμένοι και σε πλήρη αλληλεγγύη με τα κράτη-μέλη που επηρεάζονται ενόψει αυτής της νέας πρόκλησης. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξή μας», καταλήγει η κ. φον ντερ Λάιεν.

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Θερμικούς μικροδορυφόρους και ραντάρ αποκτά η Ελλάδα- Οι δύο διαγωνισμοί Πηγή: Reporter.gr

Τις δυνατότητες της χώρας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ενισχύει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Αποκάλυψη Γιαννόπουλου: Απέλυσα άτομα για κακοποίηση και τα προσέλαβαν αλλού!

Αποκάλυψη Γιαννόπουλου: Απέλυσα άτομα για κακοποίηση και τα προσέλαβαν αλλού!

Αναστάσιος Ράμμος: Σάλος με την φωτογράφιση που τον δείχνει σαν Ιησού στην σταύρωση

Ο νεαρός καλλιτέχνης και δημιουργός, Αναστάσιος Ράμμος, ποζάρει ως  Ιησούς, κατά την…

Αγία Σοφία: Η πρώτη προσευχή για το Ραμαζάνι μετά από 87 χρόνια

Πλήθος πιστών έσπευσε την Παρασκευή το βράδυ στην Αγία Σοφία για την…

Κιλκίς / Συνταξιούχος πούλησε το διαμέρισμά της και δώρισε ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Παράλληλα η γυναίκα εξόπλισε το Κέντρο Υγείας Μεγάλης Βρύσης και ενίσχυσε οικονομικά ανθρώπους από τον τόπο της που είχαν ανάγκη

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΟΑΕΔ και ΕΛΙΝΥΑΕ για τη σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΟΑΕΔ και ΕΛΙΝΥΑΕ για τη σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με…

Παρίσι: Οργισμένοι αγρότες εισέβαλαν σε έκθεση και συγκρούστηκαν με την αστυνομία Πηγή: Protagon.gr

«Αυτό είναι το σπίτι μας!», φώναξαν, καθώς οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τη διαδήλωση