Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία της η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.digitalkastoria.gr η οποία ενημερώνει τους χρήστες της  για τις θρησκευτικές διαδρομές της Π.Ε. Καστοριάς και στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαραλάμπρος Καραταγλίδης και ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, προκειμένου να ενημερώσουν  για την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.digitalkastoria.gr, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην Π.Ε. Καστοριάς.

 

Ο κ. Ζυμπίδης θέλοντας να παραθέσει ένα σύντομο ιστορικό για την πορεία της υλοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  ανέφερε πως το 2017 το Δ.Σ. της Εταιρίας Τουρισμού, πήρε την απόφαση αλλαγής του καταστατικού, εμπλουτίζοντάς το με νέες δράσεις και έχοντας ως στόχο τη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στο κομμάτι του τουρισμού έτσι ώστε να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στην επισκεψιμότητα.

Όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις μεταξύ του Μητροπολίτη Καστοριάς, του Προέδρου του Ε.Β.Ε. και του Προέδρου της Εταιρίας Τουρισμού προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού, για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην Καστοριά και για το πώς μπορούν να γίνουν γνωστά τα μνημεία της περιοχής σε όλη την υφήλιο «Πιστεύουμε πως ο θρησκευτικός τουρισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός για την περιοχή της Καστοριάς. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τη συγκεκριμένη δράση με περεταίρω ενέργειες, ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και καλύτερη προώθησή της», ήταν τα λόγια του κ. Ζυμπίδη.

Ο κ. Καραταγλίδης δήλωσε πως η εξαγγελία της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αποτελεί μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της θητείας του ως Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. «Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο πιστέψαμε. Ο βασικότερος λόγος όμως είναι πως είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με την Μητρόπολη Καστοριάς.  Ουσιαστικά γίνεται για πρώτη φορά εμπράκτως μια “σύμπραξη” της επιχειρηματικότητας με την Ι.Μ. με σκοπό την ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου».

Μέχρι αυτή τη στιγμή στο έργο περιλαμβάνονται τρεις περιπατητικές διαδρομές για τις περιοχές Ομόνοια, Ντολτσό και Απόζαρι και περιγράφεται  το ιστορικό τους πλαίσιο. Ο ενδιαφερόμενος χρήστης  μπορεί να τις αξιοποιήσει είτε κατά την επίσκεψή του στην Καστοριά, είτε προς ενημέρωση πριν την επισκεφτεί. Εν ευθέτω χρόνο θα προστεθούν και άλλες διαδρομές, όπως επίσης θα πραγματοποιηθεί η μετάφραση της ιστοσελίδας σε δύο γλώσσες (Αγγλική και Ρωσική).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε. καθοριστικό ρόλο για την υλοποίηση της δράσης έπαιξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος από την πρώτη στιγμή  αγκάλιασε  την όλη προσπάθεια «Θεωρώ ότι τέτοιου είδους συνεργασίες αναβαθμίζουν τις ενέργειες προώθησης της περιοχής  μας και συμβάλλουν στο να πάμε όλοι μαζί μπροστά».

Από τη μεριά του Μητροπολίτης θέλησε να πει πως «Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω πολλές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τους κυρίους Καραταγλίδη και Ζυμπίδη, για τη δουλειά την οποία πραγματοποιήσανε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να ετοιμάσουν το ψηφιακό υλικό, αναφορικά με τα μνημεία της Καστοριάς και την παρουσία του θρησκευτικού τουρισμού που –δυστυχώς- στην πόλη μας δεν έχει αναπτυχθεί όπως θα έπρεπε μέχρι και σήμερα, παρά τον εξαιρετικό πλούτο που διαθέτουμε σε μνημεία και παραδόσεις».

You May Also Like

3  χρόνια  χωρίς τον Παναγιώτη Βασάκο. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και παραγωγοί της Καστοριάς τιμούν τη μνήμη του

3  χρόνια  χωρίς τον Παναγιώτη Βασάκο. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και παραγωγοί της…

Α.Σ. Καστοριάς: Ο Παναγιώτης Ντόντης στο Rising Stars North που διοργανώνει η Ε.Ο. Καλαθοσφαίρισης.

Ευχόμαστε στον Παναγιώτη καλή επιτυχία!

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Οριστική κατάργηση των δύο διετών τμημάτων στην Καστοριά από την ΝΔ

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Οριστική κατάργηση των δύο διετών τμημάτων στην Καστοριά από…

Την Τετάρτη 19/12 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ποια θέματα αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς;

Την Τετάρτη 19/12 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ποια…

Σύλληψη 42χρονου στην Καστοριά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Την Πέμπτη (14.07.2016) το μεσημέρι στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς…

ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 126 μόνιμες θέσεις Υ.Ε, Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε

ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 126 μόνιμες θέσεις Υ.Ε, Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε

Η Εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Η Εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 2015

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς…

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Έναρξη Σχολής Βυζαντινής Μουσικής από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς

Έναρξη Σχολής Βυζαντινής Μουσικής από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς