Mέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί  3.471.103  δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων

Παράταση ενός μηνός αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς η ροή είναι υποτονική. Mέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί  3.471.103  δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων. Δηλαδή ένας στους δύο δεν την έχει υποβάλλει ακόμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022  και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

«Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Έχουν υποβληθεί  σχεδόν οι μισές δηλώσεις

Mέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί  3.471.103  δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων δηλώσεων, δηλαδή εκκρεμεί η υποβολή σχεδόν του 50% του συνόλου. Εξ αυτών το 54% ήτοι 1.874.395 είναι μηδενικές, το 13,93% ή 483.524 είναι πιστωτικές ενώ χρεωστικές είναι το 31,87% ή 1.106.240 δηλώσεις.

Η  υποβολή τους είναι  βασική προυπόθεση προκειμένου  οι πολίτες  να υποβάλουν  αίτηση στην πλατφόρμα Fuel pass για την επιδότηση καυσίμων,η οποία προγραμματίζεται  να ανοίξει στο τέλος Ιουλίου. H  ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των  δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ξεκίνησε να λειτουργεί νωρίτερα από ποτέ στις  30 Μαρτίου,αλλά το ενδιαφέρον παραμένει ασθενές.

Φέτος ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων, ο οποίος υπολογίζεται περίπου σε 3 δισ. ευρώ, θα μπορεί να εξοφληθεί σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου και την τελευταία έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού, ενώ εκτός από τις 8 μηνιαίες δόσεις και φέτος υπάρχουν και άλλες δύο επιλογές για τους οφειλέτες, είτε να εντάξουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, είτε να τον εξοφλήσουν μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

ΠΗΓΗ:https://www.imerisia.gr/

You May Also Like

Κορονοϊός: Ο Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου

Κορονοϊός: Ο Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ, στην τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ, στην τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην ευρύτερη περιοχή…

Έφτιαξαν μνημείο για την 41χρονη Όλγα που πέθανε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της

Φόρο τιμής απέτισαν κάτοικοι του δήμου Αργυρούπολης στην Όλγα Δημητρακοπούλου που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της

Ράδιο «Κ»: Κινδυνεύει η συμφωνία των Πρεσπών;

Η πρόσφατη κυβερνητική κρίση στα Σκόπια δημιούργησε την εντύπωση ότι το Μακεδονικό…

Επίδομα ενοικίου: Τα κριτήρια και τα ποσά ανά κλίμακα

Επίδομα ενοικίου: Τα κριτήρια και τα ποσά ανά κλίμακα

«Ψάξτε για μαύρη μαγεία»: Η αποκάλυψη Κατερινόπουλου που έρχεται να συνταράξει τη χώρα

Table of Contents Hide «Ψάξτε για μαύρη μαγεία»: Η αποκάλυψη Κατερινόπουλου που…

Έσοδα ρεκόρ για το δημόσιο φέρνει η έκρηξη κερδοφορίας του ΟΛΠ

Έσοδα ρεκόρ για το δημόσιο φέρνει η έκρηξη κερδοφορίας του ΟΛΠ

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Μειώνεται έως και 28% η τιμή του βρεφικού γάλακτος

Από σήμερα εξάλλου ξεκινάει τυπικά και η εφαρμογή των άλλων τριών μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Διάσωση εγκλωβισμένων με ρομπότ και drones- Πανευρωπαϊκή άσκηση στις Αφίδνες

Δοκιμάστηκαν πρωτοποριακές τεχνολογίες διάσωσης, με την συμμετοχή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων…