Φτιάξτε τις δικές σας φωτιζόμενες γλάστρες για μαγική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι ή την αυλή σας

Η φωτιζόμενη γλάστρα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις για τη διακόσμηση εξωτερικού χώρου, όπως κήπου, αυλής, βεράντας και μπαλκονιού.

 

Φωτιζόμενη γλάστρα: Μία όμορφη και οικονομική ιδέα

Η φωτιζόμενη γλάστρα χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να φωτίσει τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου και αυτό την κάνει μια πολύ όμορφη και οικονομική ιδέα για τα βράδια που κάθεσαι στον κήπο με την παρέα και την οικογένεια σου.

Αυτές οι γλάστρες βέβαια είναι αρκετά ακριβές για να τις προμηθευτείς από κάποιο κατάστημα. Γι’ αυτό μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μια φωτιζόμενη γλάστρα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Υλικά που θα χρειαστείς

1 Μεγάλη ημιδιαφανής γλάστρα. 1 Μικρότερη κατά 1 νούμερο γλάστρα με λευκό χρώμα. Ταινία LED με συσκευή ηλιακής ενέργειας. Αλουμινόχαρτο. Ζεστή κόλλα. Τρυπάνι. Χαλίκια (προαιρετικά).

Φωτιζόμενη γλάστρα: Διάλεξε τις σωστές γλάστρες

Όταν θα κάνεις την αγορά σου, σιγουρέψου ότι οι γλάστρες που έχεις πάρει είναι οι σωστές. Ο έλεγχος που μπορείς να κάνεις είναι πολύ απλός. Καταρχάς, για να δεις ότι είναι ημιδιάφανη μπορείς να βάλεις το κινητό σου μέσα στη γλάστρα και να ανάψεις τον φακό του. Αν βλέπεις το φως να διαπερνά το υλικό τότε έχεις επιλέξει τη σωστή γλάστρα.

Όσο για το μέγεθος, είναι ακόμα πιο εύκολο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τη μικρότερη γλάστρα και να τη βάλεις μέσα στη μεγάλη. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να χωράει άνετα και να μην ακουμπάει στα τοιχώματα. Μη σε προβληματίζει αν είναι πιο κοντή γιατί μπορείς να το διορθώσεις.

Φωτιζόμενη γλάστρα: Τύλιξε την μικρή γλάστρα με αλουμινόχαρτο

 

Αυτό είναι ένα βήμα που μπορείς να μην το κάνεις, αλλά αν θέλεις να είναι πιο έντονο το χρώμα από την ταινία LED είναι μια εύκολη λύση. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αρκετό αλουμινόχαρτο για να καλύψεις όλη την πλαϊνή εξωτερική επιφάνεια της μικρής γλάστρας.

Φωτιζόμενη γλάστρα: Άνοιξε τρύπα στην μικρή γλάστρα για να περάσεις την LED ταινία

Κάπου εδώ θα χρειαστείς το τρυπάνι. Το μόνο πράγμα που θα κάνεις είναι μια τρύπα στο πλαϊνό μέρος της γλάστρας στο κάτω μέρος. Η τρύπα θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την ταινία. Έπειτα, πέρνα την ταινία μέσα από την τρύπα για να είναι έτοιμο να ξεκινήσεις το κόλλημα.

Φωτιζόμενη γλάστρα: Κόλλα την ταινία τυλίγοντας την γύρω από την γλάστρα

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να έχεις αρκετή υπομονή για να μπορέσεις να κολλήσεις την ταινία γύρω από τη γλάστρα. Πριν ξεκινήσεις το κόλλημα με την ζεστή κόλλα, τύλιξε την ταινία πρόχειρα γύρω από τη γλάστρα για να έχεις μια ιδέα πως θέλεις να είναι το αποτέλεσμα. Ξεκίνα από πάνω προς τα κάτω για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία.

 

Φωτιζόμενη γλάστρα: Βάλε τη μικρή γλάστρα μέσα στη μεγάλη

Πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση αυτής της πρωτότυπης γλάστρας στο χώρο που θέλεις βάλε τη μικρή γλάστρα μέσα στη μεγάλη με προσοχή για να μην τραυματίσεις την ταινία LED. Αν είναι πιο κοντή από όσο θέλεις, μπορείς να βάλεις μερικά χαλίκια στον πάτο της μεγάλης γλάστρας και να βάλεις από πάνω τη μικρή.

Φωτιζόμενη γλάστρα: Τοποθέτησε το σύστημα ηλιακής ενέργειας

Μόλις η γλάστρα σου είναι έτοιμη, μπορείς να τη βάλεις στο σημείο που θέλεις και να φυτέψεις το φυτό της επιλογής σου. Το σύστημα ηλιακής ενέργειας, το οποίο δίνεται μαζί με την ταινία, θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να το χτυπάει ο ήλιος όσο γίνεται περισσότερο μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

 

ΠΗΓΗ

You May Also Like

Πρωτεΐνη δεν είναι μόνο το κρέας: Οι 20 καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης για να αποφύγετε τις ζωικές τροφές

Δεν αντέχετε πια τη διατροφή σας, η οποία συμπεριλαμβάνει αυγό και κοτόπουλο;

Έξυπνες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων

Έξυπνες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων

Tεστ της ισορροπίας: Τι δείχνει για την υγεία σας αν δεν μπορείτε να σταθείτε στο ένα πόδι για 10 δευτερόλεπτα

Η ανικανότητα ενός ανθρώπου μέσης ή τρίτης ηλικίας να σταθεί στο ένα…

Συχνά λάθη που κάνουμε στην καθαριότητα του σπιτιού

Συχνά λάθη που κάνουμε στην καθαριότητα του σπιτιού

Πως να αναγνωρίσετε το νοθευμένο μέλι

Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική ιδιότητα του μελιού. Αν το μέλι δεν…

Σημαντικές συμβουλές για να αφαιρείτε τους λεκέδες από τα ρούχα

Σημαντικές συμβουλές για να αφαιρείτε τους λεκέδες από τα ρούχα

Τι πρέπει να φάμε πριν βγούμε για ποτό;

Για να μην έχουμε τα… παρελκόμενα του αλκοόλ

Οι θερμίδες που καίμε με τις δουλειές του σπιτιού

Οι θερμίδες που καίμε με τις δουλειές του σπιτιού

Κατσαρίδες στο σπίτι: 7 απλοί και φυσικοί τρόποι για να εξαφανιστούν

Κατσαρίδες στο σπίτι: 7 απλοί και φυσικοί τρόποι για να εξαφανιστούν

Χρήσεις της πατάτας που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

Χρήσεις της πατάτας που ίσως δεν είχατε σκεφτεί