Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στο εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο του ΛΕΜ δίπλα στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία εντός του στρατοπέδου και υπήρξε κίνδυνος επέκτασης της σε γειτονικά κτίρια της περιοχής λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην πόλη μας.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν τους καπνούς και ενημέρωσαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο οχήματα της οποίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ αργότερα κατέφτασε ακόμη ένα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν έξι πυροσβέστες, οι οποίοι ενισχύθηκαν και με άλλους που ήταν εκείνη την ώρα εκτός υπηρεσίας και βρέθηκαν εθελοντικά για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Κωνσταντίνος Τσαλίκης  πρόκειται για χορτολιβαδική έκταση, η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε σε εναποθέσεις  δέντρων και ξερών κλαδιών, τα οποία προήλθαν από κλαδέματα .

«Εκεί λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή,  εκείνη την στιγμή, κινδύνεψαν κάποιες  αγροκατοικίες και αγροτικές αποθήκες και μπορώ να πω  ότι κινδύνεψαν  μέχρι και τα σπίτια στις εργατικές κατοικίες. Είναι αδιανόητο  κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάποιος να προσπαθεί να κάψει  κάποια εύφλεκτα υλικά όπως είναι τα ξύλα»  σημείωσε ο κ Τσαλίκης.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς εφιστά την προσοχή των πολιτών «διανύουμε ήδη το μέσο της αντιπυρικής περιόδου  έχουμε συνθήκες, οι οποίες ευνοούν   πάρα πολύ την πρόκληση πυρκαγιάς, είναι ιδιαίτερα υψηλός ο  κίνδυνος  πρόκλησης πυρκαγιάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…