Χάρης Θεοχάρης στη 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού: «Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή»

Η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού σύμφωνα με το 10ετές πλάνο τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Κατ’ αρχάς, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις σημαντικές διακρατικές επαφές και τις νέες συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού, καθώς και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην έναρξη της στρατηγικής του 10ετούς πλάνου του Υπουργείου, εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς, από την άποψη των προκλήσεων και του ανταγωνισμού.

Ο κ. Θεοχάρης είπε χαρακτηριστικά πως «τώρα είναι η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το επιτυχές άνοιγμα του τουρισμού και την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό». Ο Υπουργός τόνισε ότι «η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή, καθόσον θα προχωρά παράλληλα και ο εμβολιασμός. Κεφαλαιοποιούμε την περσινή μας επιτυχία. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι επαφές που κάνουμε με άλλες χώρες, από τις οποίες υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη. Βασικός στόχος μας, τόσο για το 2021 όσο και μακροπρόθεσμα, είναι η προσέλκυση όλων των αγορών και η άμβλυνση της εποχικότητας».

Σε ό,τι αφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό ειδικά για την τρέχουσα χρονιά, ο κ. Χάρης Θεοχάρης εξήγησε ότι «οι τρεις πυλώνες του ανοίγματος του τουρισμού είναι α) ο προωθητικός, μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ, β) τα εσωτερικά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία και θα βελτιώσουμε διορθώνοντας τις όποιες δυσλειτουργίες για την ακόμα καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων και γ) τα πρωτόκολλα μετακίνησης».

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε τη σημασία του μοντέλου των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOs) στην περαιτέρω αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, μέσω της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε βάθος χρόνου, με κύριους άξονες τη στρατηγική και την προώθηση.

Η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη με τη δική της εισήγηση ανέδειξε τις πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται από μέρους του Υπουργείου σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς και ειδικών μορφών τουρισμού στο γεμάτο προκλήσεις -αλλά και ευκαιρίες- 2021. Παράλληλα, η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού των ενεργειών των Περιφερειών με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ σε ενιαία στρατηγική κατεύθυνση, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία θα προσελκύσουν τον ταξιδιώτη σε όλους τους προορισμούς της χώρας. Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, «ο στόχος αυτός θα πρέπει να επιτευχθεί χωρίς διακρίσεις, μέσω της προσφοράς ενός συνδυαστικού, ποιοτικού τουριστικού προϊόντος, που θα χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και μοναδικότητα».

Στη διάρκεια της Συνεδρίασης έγινε επίσης αναφορά στην ανάπτυξη της εφαρμογής «Visit Greece app», η οποία θα διευκολύνει τους τουρίστες στην άμεση παροχή πληροφοριών μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID-19, η 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και όλων των Μελών Αντιπεριφερειαρχών/Εντεταλμένων αρμόδιων για τον τουρισμό από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρίας Βίκυς Λοΐζου και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Tζιτζικώστας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα και οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας κ.κ. Παναγιώτης Νίκας και Φάνης Σπανός.

You May Also Like

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ.: Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός στην Αρχαία Ολυμπία

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ.: Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός στην Αρχαία Ολυμπία

Κουτσούμπας: Τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

Βέροια: Δεν το έκανα εγώ αλλά κάποια «αόρατη» δύναμη

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών

Καύσιμα: Από σήμερα νέα αύξηση στις τιμές – Τo «αδύναμο» ευρώ τρομάζει την αγορά

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα εξακολουθούν να κατέχουν πανελλαδικά το αρνητικό ρεκόρ στις μέσες…

«Δωρεά Μικρούτσικου»: 33.000 Ευρώ στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας

«Δωρεά Μικρούτσικου»: 33.000 Ευρώ στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας

Ραγδαίες εξελίξεις: Το Υπουργείο Υγείας μηνύει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ραγδαίες εξελίξεις: Το Υπουργείο Υγείας μηνύει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Γιάννης Κότσιρας: Να κάνεις αγώνα να μεγαλώσεις ένα παιδί και να το σκοτώνουν

Γιάννης Κότσιρας: Να κάνεις αγώνα να μεγαλώσεις ένα παιδί και να το…