Χαρδαλιάς: Τι είπε για την επαναφορά του SMS στις μετακινήσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση άφησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς ύστερα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά την συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (18/9), απάντησε για το SMS ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους. Ο ίδιος σημείωσε πως αν και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το SMS, είναι ένα εργαλείο που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί αν και μόνο χειροτερέψει η κατάσταση στο νομό.

Χαρακτηριστικά, είπε πως «η χρήση SMS γενικότερα είναι ένα εργαλείο για το οποίο χρειάζονται οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό. Προφανώς είναι ένα εργαλείο δουλειάς είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στην φάση αυτή είναι ένα εργαλείο που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε».

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η Αττική βρίσκεται ακόμα σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού, δηλαδή κατάσταση βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου, με περίπου 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα έχουν σταθερά αυξητική τάση και παρουσιάζουν έξαρση ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάσταση από τα 4.084 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα, τα 2.100 (πάνω από τα μισά δηλαδή) βρίσκονται στην Αττική. Από αυτά, μάλιστα, τα 955 βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα, στο λεκανοπέδιο νοσηλεύονται 263 άνθρωποι και 1.637 τελούν καραντίνα κατ’ οίκον.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Νέες ταυτότητες: Το εσθονικό «προφίλ» και το υπερ-τσιπ με όλα τα στοιχεία

Νέες ταυτότητες: Το εσθονικό «προφίλ» και το υπερ-τσιπ με όλα τα στοιχεία

Τραγωδία στη Σάμο με 6 παιδιά νεκρά σε ναυάγιο

«Οι διακινητές τους πέταξαν στη θάλασσα και έφυγαν» λέει ο δήμαρχος

Απάτη μαμούθ με επιθέματα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Στα 8 εκατ. η ζημιά

Εμπλέκονται 227 εταιρείες- Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που θα δουν χρήματα το Δεκέμβριο

Κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα: Οι 4 κατηγορίες δικαιούχων που θα το λάβουν

Κατοικία στην Ελλάδα αναζητούν Σκανδιναβοί

Επενδυτικά κεφάλαια σκανδιναβικής προέλευσης εξετάζουν την αγορά κατοικιών στην Ελλάδα, με στόχο…

Ντόρα Μάαρ: Τα 5 πράγματα που δεν ξέρετε για τη μούσα του Πικάσο στον κλεμμένο πίνακα

Ποια είναι η γυναίκα που έδωσε την έμπνευση για το έργο τέχνης

Βαλένθια: Η «απόλυτη» καταστροφή της 29ης Οκτωβρίου σε βίντεο από drone και δορυφόρους

«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί μέσα σε οχήματα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας Óscar Puente

Αναδρομικά για παράνομα «ψαλίδια» σε όλες τις συντάξεις

Αναδρομικά για παράνομα «ψαλίδια» σε όλες τις συντάξεις

Τα ιατρεία των ιδιωτών ιατρών παραμένουν ανοιχτά στηρίζοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τα ιατρεία των ιδιωτών ιατρών παραμένουν ανοιχτά στηρίζοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας