Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ

Ημέρα μεγάλης πνευματικής ευλογίας απετέλεσε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 για την τοπική Εκκλησία της Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δισπηλιού μαζί με πολλούς Ιερείς της Μητροπόλεως, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Πορφυρίου Καράτζιου, υιού κατά σάρκα του Εφημερίου του ως άνω Ναού, π. Γεωργίου Καράτζιου.

Ο Ναός γέμισε ασφυκτικά από νωρίς προκειμένου να παρακολουθήσουν την χειροτονία και να προσευχηθούν για την κατά Θεόν προκοπή του π. Πορφυρίου.

Λόγο προτρεπτικό και παραμυθητικό προς τον νεοχειροτονούμενο απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην φράση του Αποστόλου Παύλου : «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δι’ επιστολής ημών». Τον παρότρυνε να σταθεί φύλακας των παραδόσεων της Εκκλησίας, όσες διδάχθηκε από τον ιερέα πατέρα του και ως μοναχός στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, και ευχήθηκε να είναι παρηγοριά για τους κατοίκους των χωριών που θα εξυπηρετεί.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος που παραβρέθηκε συμπροσευχόμενος, κατόπιν προτροπής του Μητροπολίτου Καστορίας, προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Πορφύριο και απηύθυνε κι αυτός με την σειρά του ευχές στον π. Πορφύριο και στην οικογένειά του.

ΆΞΙΟΣ!

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…