Χριστουγεννιάτικος Κορμός πανεύκολος

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα. Χριστουγεννιάτικος “Κορμός” πανεύκολος, για να το φτιάξετε με τα χεράκια σας και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας και τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά συνταγής

 

  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το παντεσπάνι: Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια.
  2. Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας νερό, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάτε το μείγμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε κατόπιν τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο τέλος ενσωματώνετε τμηματικά το αλεύρι (από σήτα) ανακατεύοντας απαλά.
  3. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ορθογώνιο ταψί 25 x 38 εκ. περίπου και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15’-20’. Πασπαλίζετε πάνω σε μια πετσέτα ή λαδόχαρτο ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το ταψί με το σοκολατένιο παντεσπάνι.
  4. Ξεκολλάτε  το χαρτί και κόβετε τις ξερές άκρες από το παντεσπάνι. Το τυλίγετε, μαζί με την πετσέτα ή το λαδόχαρτο, σε ρολό. Αφήνετε να μείνει έτσι τυλιγμένο 1 ώρα. Κατόπιν το ξετυλίγετε. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με τη μισή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί. Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και το ξανατυλίγετε σε ρολό.
  5. Για το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς. Ρίχνετε ρίχνετε τμηματικά το βούτυρο ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το γλάσο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε λίγη βανίλια σκόνη και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το ρολό με το γλάσο της σοκολάτας και τραβάτε γραμμές με πιρούνι.
  6. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κορμό σε σχήμα “κούτσουρου”, διπλασιάστε τη δόση και φτιάξτε δύο κορμούς που θα κόψετε και θα ενώσετε μεταξύ τους για να τους δώσετε το επιθυμητό σχήμα.

 

 

Καλά Χριστούγεννα

2c1aksgk0oz

πηγη:https://www.sintayes.gr/

You May Also Like

Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος ζάχαρης

Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος…

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Εσάς έφτιαχνε η γιαγιά σας ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου ; Δείτε μία συνταγή εγγύηση για το γευστικό της αποτέλεσμα που θα σας ταξιδέψει !

Δείτε μία συνταγή εγγύηση για το γευστικό της αποτέλεσμα που θα σας…

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο -Αφράτη και πανεύκολη, γίνεται στο πι και φι

Μια τυρόπιτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας.

Γιαουρτογλυκό με φράουλες

Γιαουρτογλυκό με φράουλες

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.. φτιάξτο και θα με θυμηθείς!

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.. φτιάξτο και θα με…

Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές συνταγές

Table of Contents Hide Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές…

Γλυκό Oreo με μόνο 3 υλικά: Πανεύκολο και γρήγορο, θα ξετρελαθείς

Δευτερούλα σήμερα και τι καλύτερο από ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκάκι που θα μας…

ΑΦΡΑΤΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

ΑΦΡΑΤΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Πέννες στο φούρνο, ψημμένες σε μια αφράτη πικάντικη κρέμα τυριών με 3 λαστιχωτά τυριά που λιώνουν στο στόμα. Μια εύκολη συνταγή!

Πέννες στο φούρνο, ψημμένες σε μια αφράτη πικάντικη κρέμα τυριών με 3…