Χριστουγεννιάτικος Κορμός πανεύκολος

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα. Χριστουγεννιάτικος “Κορμός” πανεύκολος, για να το φτιάξετε με τα χεράκια σας και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας και τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά συνταγής

 

  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το παντεσπάνι: Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια.
  2. Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας νερό, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάτε το μείγμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε κατόπιν τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο τέλος ενσωματώνετε τμηματικά το αλεύρι (από σήτα) ανακατεύοντας απαλά.
  3. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ορθογώνιο ταψί 25 x 38 εκ. περίπου και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15’-20’. Πασπαλίζετε πάνω σε μια πετσέτα ή λαδόχαρτο ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το ταψί με το σοκολατένιο παντεσπάνι.
  4. Ξεκολλάτε  το χαρτί και κόβετε τις ξερές άκρες από το παντεσπάνι. Το τυλίγετε, μαζί με την πετσέτα ή το λαδόχαρτο, σε ρολό. Αφήνετε να μείνει έτσι τυλιγμένο 1 ώρα. Κατόπιν το ξετυλίγετε. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με τη μισή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί. Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και το ξανατυλίγετε σε ρολό.
  5. Για το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς. Ρίχνετε ρίχνετε τμηματικά το βούτυρο ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το γλάσο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε λίγη βανίλια σκόνη και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το ρολό με το γλάσο της σοκολάτας και τραβάτε γραμμές με πιρούνι.
  6. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κορμό σε σχήμα “κούτσουρου”, διπλασιάστε τη δόση και φτιάξτε δύο κορμούς που θα κόψετε και θα ενώσετε μεταξύ τους για να τους δώσετε το επιθυμητό σχήμα.

 

 

Καλά Χριστούγεννα

2c1aksgk0oz

πηγη:https://www.sintayes.gr/

You May Also Like

Θα ξετρελαθείτε από τη γεύση τους. Φτιάξτε κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη

Θα ξετρελαθείτε από τη γεύση τους. Φτιάξτε κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη

Γαλατόπιτα με κανέλα

Γαλατόπιτα με κανέλλα, που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Κέικ στο άψε σβήσε (εύκολο, πεντανόστιμο, μαλακό, φουσκωτό και αφράτο!)

Κέικ στο άψε σβήσε (εύκολο, πεντανόστιμο, μαλακό, φουσκωτό και αφράτο!)

Αλμυρό κέικ με αλλαντικά

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Συνταγή για την πιο νόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή της γαλατόπιτας

Γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού

Ένα δροσιστικό και νόστιμο γλυκό!

Τα πιο εύκολα και νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια για αρχάριους

Τα πιο εύκολα και νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια

Βαρένικα ποντιακά

Δείτε τη συνταγή για τα λαχταριστά Βαρένικα

Πέννες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και φτιάχνεται σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα παιδιά θα τρελλαθούν από την χαρά τους! Τα πιο ωραία χριστουγεννιάτικα χιονανθρωπάκια !

Δείτε πως φτιάχνεται η συνταγή