Χρ. Σταϊκούρας: Τα βασικά μεγέθη της οικονομίας θα είναι χειρότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία η πανδημία του κορονοϊού, περιέγραψε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι τα βασικά οικονομικά μεγέθη της οικονομίας λόγω της πανδημίας θα είναι χειρότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί ωστόσο τα ταμεία της οικονομίας είναι σε καλή κατάσταση και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά για όσο χρειαστεί.

«Η πορεία της οικονομίας έχει περιοριστεί. Άρα το έλλειμμα για το 2021 θα είναι λίγο μεγαλύτερο και το χρέος υψηλότερο με τα ως τώρα δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση στη διάρκεια της κρίσης έχει σηκώσει το βάρος του συνόλου της οικονομίας και έχει λάβει πρωτοβουλίες για όλη τη χρονιά, ενώ αναζητούνται νέα εργαλεία ώστε να καλυφθούν στοχευμένα οι απώλειες που έχουν οι επιχειρήσεις, καθώς το μέγεθος της ζημίας είναι τόσο μεγάλο που το κράτος δεν μπορεί να το καλύψει ολοκληρωτικά.

Σε ό,τι αφορά τις πάγιες δαπάνες δεν τις εξειδίκευσε, σημείωσε ωστόσο ότι θα αφορούν απώλειες που έχουν προκληθεί από τον Μάρτιο του 2020. «Δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ζημιές για κάποιες κατηγορίες συμπολιτών μας.

Οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων της χώρας. Οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες», ξεκαθάρισε. Συμπλήρωσε, ωστόσο ότι κάθε κίνηση θα πρέπει να είναι προσεκτικά μελετημένη ώστε να διατηρηθούν σε ισορροπία τα δημοσιονομικά καθώς υπάρχουν πολύ λιγότερα έσοδα και μεγαλύτερες δαπάνες.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας εάν θα χρειαστεί ενίσχυση ο προϋπολογισμός σχολίασε «Θα υπερβούμε τα 7,5 δισ. Θα χρειαστεί να επενδύσουμε περισσότερους πόρους. Δεν ξέρει κανείς πόσο θα ανέβει ο προϋπολογισμός».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 η πλατφόρμα άνοιξε προχθές και θα είναι ανοιχτή μέχρι 22 Φεβρουαρίου, ενώ σε ό, τι αφορά το σενάριο μείωσης τεκμηρίων και του ορίου στις ηλεκτρονικές αποδείξεις σημείωσε ότι όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο θα το κάνει.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

ΔΥΠΑ: 23.000 προεγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι Μου»

Κραυγή αγωνίας για την ακρίβεια από 95χρονο: «Πως θα ζήσω»; 700 ευρώ σύνταξη και 785 ευρώ ρεύμα!

Κραυγή αγωνίας για την ακρίβεια από 95χρονο: «Πως θα ζήσω»; 700 ευρώ…

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε 8.122 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Το «μπόνους» θεσμοθετήθηκε με τον νόμο «Δουλειές Ξανά»

Μέτρα μετά τον σάλο στην Ελλάδα για το βρεφικό γάλα

Τα μέτρα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα θα ανακοινωθούν σύντομα και θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η δ’ δόση

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η δ’ δόση

Λογαριασμοί ρεύματος: Live streaming οι διευκρινίσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Table of Contents Hide Σταϊκούρας: Τα μέτρα για ηλεκτρικό ρεύμαΚώστας Σκρέκας: Επιδότηση…

Κοινωνικός Τουρισμός: Κι επίσημα η Ρόδος στους προορισμούς με 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις

Aυξάνονται κατά 20% οι τιμές επιδότησης των καταλυμάτων της νήσου

Διάγγελμα Μητσοτάκη με νέες οικονομικές ενισχύσεις -6 νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Διάγγελμα Μητσοτάκη με νέες οικονομικές ενισχύσεις -6 νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις…