“Χτύπησε” το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την τελετή Αγιασμού των λυκείων της Καστοριάς 

 “Χτύπησε” την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018  το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.

Τον αγιασμό στα λύκεια της Καστοριάς τέλεσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ, ενώ το “παρών” έδωσαν και οι πολιτικοί φορείς. Ανάμεσα τους ήταν η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κώττας και εκπρόσωποι του Δήμου Καστοριάς.

Ακολούθησαν ομιλίες και ευχές από τους παρευρισκόμενος, ενώ το κεντρικό μήνυμα των ομιλιών αφορούσε «μια σχολική χρονιά χωρίς βία και χωρίς bulling».

Ακολουθούν τα μηνύματα των πολιτικών φορέων της περιοχής για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Ολυμπία Τελιγιορίδου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η αφετηρία ενός νέου κύκλου μάθησης γεμάτου όνειρα και φιλοδοξίες. Ένα νέο ταξίδι γνώσεων, εμπειριών και προοπτικών προόδου ξεκινά με πρωταγωνιστές τους μαθητές, οδηγούς τους εκπαιδευτικούς και συνοδοιπόρους τους γονείς.   Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά με ομόνοια και συνεργασία, προσήλωση και συντονισμό, ώστε με αγάπη και χαρά οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση και παιδεία που σμιλεύει την συνείδηση και τον εσωτερικό τους κόσμο.   Θερμές ευχές θα ήθελα να απευθύνω ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» που φέτος κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια της ψυχής και της προσωπικότητάς τους αλλά και στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ’ Λυκείου που κυνηγούν τα όνειρά τους με την είσοδο στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.  Σε μια κοινωνία που θα πρέπει να βασίζεται σε πρότυπα και αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης, η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για ένα καλύτερο αύριο. Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς

Μία ακόμη καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει με όνειρα, στόχους και προσδοκίες. Μία χρονιά, που για άλλους μαθητές είναι η πρώτη σε μία νέα βαθμίδα της Εκπαίδευσης και για άλλους η τελευταία πριν από το επόμενο σκαλοπάτι της. Για όλους όμως, είναι μία απαραίτητη και χρήσιμη διαδρομή στον δρόμο της μάθησης και της γνώσης, στον δρόμο της διαρκούς προσωπικής καλλιέργειας και ανέλιξης. Σε αυτή τη διαδρομή, εκπαιδευτικοί και γονείς αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους μιας ολοκληρωμένης και πετυχημένης πορείας με αρχές και αξίες.  Στο πλαίσιο αυτό, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ως Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αγωνίζομαι καθημερινά, με υπευθυνότητα και συνέπεια, ώστε να σχεδιάσουμε και να εξειδικεύσουμε τις προτάσεις μας, για όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, με όρους μέλλοντος.  Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη της εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με δύναμη και υγεία, με πίστη και προσήλωση στα ιδανικά της Πατρίδας μας!

Σωτήριος Αδαμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Ξεκίνησε, μια χρονιά γεμάτη ελπίδες και προσδοκίες. Ξεκινά μια νέα προσπάθεια, η οποία δεν θα πρέπει να σηματοδοτείται μονάχα από την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και από την απόκτηση αξιών, οι οποίες θα συμβάλλουν στη  διαμόρφωση του χαρακτήρα σας. Εύχομαι από καρδιάς να έχετε μια παραγωγική χρονιά και να μένετε πάντοτε προσηλωμένοι στους στόχους σας.Σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που προικίζουν τα παιδιά μας με γνώσεις, αξίες και ιδανικά εύχομαι μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη  επιτυχίες. Καλή δύναμη επίσης  προς τους γονείς των παιδιών, που νιώθουν την αγωνία και την έντασή τους και  στέκονται πάντοτε στο πλευρό τους. Από την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Καλό ξεκίνημα. Καλή σχολική χρονιά!      

    

 

 

You May Also Like

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση δράσεων 4,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση δράσεων 4,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση…

Στιγμιότυπα και τα γκόλ απο τον αγώνα παίδων ΕΠΣ Γρεβενών -ΕΠΣ Καστοριάς

Στιγμιότυπα και τα γκόλ απο τον αγώνα παίδων ΕΠΣ Γρεβενών -ΕΠΣ Καστοριάς

Στο επίκεντρο οι λίμνες της Καστοριάς και των Ιωαννίνων

Συνάντηση Εργασίας με θέμα την ανταλλαγή καλών πρακτικών  για την επίτευξη του…

Γιώργος Χριστοφορίδης: Η Περιφέρεια πληρώνει κάθε χρόνο περίπου 1 εκ € για Αντιπαγετικό Αλάτι χωρίς να το ζυγίζει!

  Γιώργος Χριστοφορίδης: Η Περιφέρεια πληρώνει κάθε χρόνο περίπου 1 εκ €…

Συνεχίζονται σε ολόκληρη την Π.Ε. Καστοριάς οι εκδηλώσεις του τοπικού παραδοσιακού καρναβαλιού

Η Μαρία Αντωνίου σε Γέρμα, Μαυροχώρι, Κορησό και Λιθιά

4 Φορτηγάκια (τύπου 4Χ4) απέκτησε ο Δήμος Εορδαίας, κατόπιν παραχώρησης τους από το Λ.Κ.Δ.Μ.

4 Φορτηγάκια (τύπου 4Χ4) απέκτησε ο Δήμος Εορδαίας, κατόπιν παραχώρησης τους από…

Εντάξεις Έργων Ενεργειακής Αναβάθμισης, 2.200.000€ στο Δήμο Καστοριάς Ώθηση και δυναμική στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό της περιοχής μας

    Εντάξεις Έργων Ενεργειακής Αναβάθμισης, 2.200.000€ στο Δήμο Καστοριάς Ώθηση και…

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα πληρώνουν το κόστος της μάσκας, τι θα γίνει με τις απουσίες

Table of Contents Hide Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα…