Χ. Μαρινέλης: «Ο Έλληνας Στρατιωτικός έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του πολλά προβλήματα»

Επανεξελέγη Πρόεδρος  της Ένωσης Στρατιωτικών Καστοριάς ο Χρήστος Μαρινέλης

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν  οι εκλογές στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Για τρίτη συνεχόμενη φορά εκλέχτηκε Πρόεδρός της ο Αρχιλοχίας Πεζικού Χρήστος Μαρινέλης.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών «Το Σωματείο ιδρύθηκε προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή.   Ο Έλληνας Στρατιωτικός είναι και αυτός εργαζόμενος και έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του, πολλά προβλήματα», ήταν τα λόγια του  ο κ. Μαρινέλη.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. ενημέρωσε πως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Σωματείου, έχουν αναδειχθεί πολλά προβλήματα των Στρατιωτικών και παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα « ‘Ένα από τα θέματα που απασχόλησε πολύ τον κλάδο μας είναι αυτό της μοριοδότησης της περιοχής, ένα πρόβλημα που με στοχευμένες ενέργειες επιλύθηκε και πλέον βρίσκεται σε ένα δίκαιο και ικανοποιητικό επίπεδο. Έπειτα από μακροχρόνια πίεση, δόθηκε μια δίκαιη λύση και για το θέμα των υπηρεσιών. Παράλληλα κάποια παλιά κτίρια συντηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν, προκειμένου να είναι περισσότερα λειτουργικά και ανθρώπινα».

Ο κ. Μαρινέλης σημείωσε πως δεν έχουν επιλυθεί αρκετά προβλήματα του κλάδου, συνεπώς στόχος του νέου Δ.Σ. είναι η συνεχής ανάδειξη όλων αυτών των θεμάτων και η άσκηση  πίεσης για την επίλυσή τους «Στις διεκδικήσεις μας υπάρχει συλλογικότητα και ομαδικότητα των Στρατιωτικών. Και ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους της περιοχής για τη μαζική τους συμμετοχή. Παράλληλα και οι τοπικοί βουλευτές –πρώην και νυν- αναδεικνύουν το έργο της Ένωσης. Προωθούν τα θέματά μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τη μορφή Επερωτήσεων. Φυσικά είναι θέμα πολιτικής βούλησης στο να δοθούν και οι αντίστοιχες λύσεις».

 

Το κοινωνικό πρόσωπο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς  έχει παράλληλα έντονη κοινωνική δράση .Ίδρυσε Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιώντας  σε τακτά χρονικά διαστήματα εθελοντικές αιμοδοσίες. Δημιούργησε δανειστική βιβλιοθήκη η οποία ήδη αριθμεί πάνω από 150 τίτλους βιβλίων. Επιπλέον πραγματοποίησε εκδηλώσεις όπως παρουσίαση των βιβλίων του Στρατηγού  ε. α της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη και ομιλία του για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, εκδήλωση για την σχολική μετάβαση στο δημοτικό σχολείο με λογοθεραπευτρια και παιδοψυχολόγο, παρουσίαση του βιβλίου του Στρατιωτικού Παναγιώτη Δημητρόπουλου “Το χρυσαφένιο κουκούτσι”, που αναφέρετε στην υγιεινή διατροφή των παιδιών.  «Η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και για το λόγο αυτό θελήσαμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις οι οποίες θα απευθύνονται και σε αυτή. Προσπαθούμε να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη και σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιούμε δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες αφορούν όλους μας»,  κατέληξε ο κ. Μαρινέλης.

 

Χρύσα Κοσμίδου

You May Also Like

Το συμβολικό Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, τέλη Μαρτίου στην Καστοριά

Το συμβολικό Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, τέλη Μαρτίου στην Καστοριά

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-05-2017 έως 07-05-2017)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 01 Μαΐου έως 07 Μαΐου…

Αύριο η πολύκροτη δίκη του Κωστή Πολύζου στην Καστοριά

Μέχρι σήμερα η μητέρα και ο πατριός του Κωστή, δεν έχουν ομολογήσει…

Ψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας για έναν επιπλέον λόγο: Επειδή καταστρέψατε την Καστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου

H επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Καστοριάς σχετικά με το πρόβλημα στο νερό

H επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Καστοριάς σχετικά με το πρόβλημα στο νερό

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τα “Ραγκουτσάρια 2020”

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”.…

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: Αίτημα για τη διάθεση της Μελέτης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Απολιγνιτοποίηση

 Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: Αίτημα για τη διάθεση της  Μελέτης της  Παγκόσμιας Τράπεζας για…