Μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες θα πρέπει το taxisnet να καταφέρει να “σηκώσει” περίπου τρία εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.


Πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποία τα σενάρια για παράταση στην περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν πάρει φωτιά στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι την Τρίτη ( 21/6 ) είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 3,6 εκατ. δηλώσεις με αποτέλεσμα να απομένει η υποβολή, όπως αναφέρθηκε, άλλων περίπου 3 εκατ. Για να υποβληθούν άλλα 3 εκατ. δηλώσεις μέσα στις επόμενες εννέα ημέρες, δηλαδή έως και την επόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου, θα πρέπει ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων να είναι περίπου 300 χιλ. δηλώσεις την ημέρα, όταν στην καλύτερη ημέρα ο αριθμός των υποβολών δεν ξεπέρασε τις 135 χιλιάδες. Μάλιστα θεωρείται δεδομένο ότι αν με κάποιον “μαγικό” τρόπο αποφάσιζαν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τα δηλώσεις τους, το σύστημα θα δοκιμαζόταν όσον αφορά στις αντοχές του.

Στις τάξεις των φοροτεχνικών υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι τελικά θα δοθεί κάποια παράταση για την υποβολή των φετινών δηλώσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Τα σενάρια που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για δεδομένη παράταση έως τις 15 Ιουλίου ενώ ακούγεται και το ενδεχόμενο για παράταση έως την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμη και αν δοθεί μια μεγάλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι προθεσμία για την πληρωμή του φόρου που θα προκύψει με τα χρεωστικά εκκαθαριστικά. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως το τέλος Νοεμβρίου. Για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου δεν υπάρχει πλέον η έκπτωση 2% που ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της

ΔΥΠΑ – «Πάω Μπροστά»: Νέες αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 400€ σε εργαζόμενους

Ξεκίνησε η γ’ φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες

Με επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αντιληφθεί τη ζήτηση για LNG

Τον κυρίαρχο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)…

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

Με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800 ευρώ