Όλα ή τίποτα! Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι των βρεφικών σταθμών του Δήμου Καστοριάς

 

Με το σύνθημα «Να βρεθεί επιτέλους οριστική λύση» οι εργαζόμενοι των βρεφικών σταθμών του Δήμου Καστοριάς, όπως επίσης και οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς,  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καστοριάς την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Πέντε μήνες απλήρωτοι και βαδίζοντας προς τον έκτο, οι εργαζόμενοι των βρεφικών σταθμών του Δήμου Καστοριάς δίνουν το δικό τους αγώνα προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.  Στον 1ο βρεφικό σταθμό οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας εδώ και μια εβδομάδα περίπου, ενώ, λίγες ημέρες μετά, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι του 2ου.

Συμπαραστάτες στον αγώνα των εργαζομένων είναι και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας τον πρωί της Τρίτης, όπως επίσης και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς. Μάλιστα τόσο οι γονείς, όσο και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ. Γεώργιος Μαλέας και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Κ. Αθανάσιος Παπανδρέου λίγο μετά τη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή έτσι ώστε να συζητήσουν για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα.

Η Διευθύντρια του 2ου Παιδικού Σταθμού Βερονίκη Κωτσάκη σχολίασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου -που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017- και η οποία αφορούσε στην καταβολή των τριών από τους πέντε μισθούς  «Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας δίνουν τα χρήματα και εμείς είμαστε οι αχάριστοι. Στις 10 Δεκεμβρίου θα κλείσουμε έξι  μήνες απλήρωτοι και η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου του 2018 που σημαίνει ότι και πάλι θα μας χρωστάνε τέσσερις μισθούς. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα».

Η κα Κωτσάκη δήλωσε επίσης ότι δεν ξέρουν πως θα κινηθούν οι εργαζόμενοι στο άμεσο μέλλον ενώ εντύπωση τους προκαλεί το γεγονός πώς βρήκε ο Δήμος  50.000 ευρώ σε μόλις δύο μέρες έτσι ώστε να καταβληθεί ένα μερίδιο των χρωστούμενων.

«Δυστυχώς αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται εδώ και τόσα χρόνια. Φέτος τρέχουμε από τον Φεβρουάριου. Έχουμε μιλήσει και ξαναμιλήσει με όλους τους αρμοδίους, οι οποίοι μας καθησύχαζαν. Οι γονείς δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται και αυτοί μαζί μας, ωστόσο είναι στο πλευρό μας. Θέλω να πιστεύω πως θα βρεθεί μια λύση» δήλωσε με τη σειρά της η Διευθύντρια του 1ου βρεφικού σταθμού Καστοριάς Σοφία Αλεξοπούλου.

Οι ατάκες που απογοήτευσαν

Πέρα από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι των βρεφικών σταθμών του Δήμου Καστοριάς νιώθουν επίσης απογοητευμένοι από τις ατάκες-φωτιά που εκσφενδονίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους αιρετούς.

Ατάκα νούμερο ένα δια στόματος του Δημάρχου Ανέστη Αγγελή «Είναι συντεχνιακή και καθοδηγούμενη η επίσχεση»

Απάντηση εργαζομένων: «Μας έχει απογοητεύσει πολύ η στάση των ανθρώπων που μας διοικούν, καθώς είναι αδιανόητο να μην στηρίζουν τους εργαζομένους σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση και μην μπορούν να βρουν μια λύση όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υποκινούμαστε από κανέναν πρώην Δήμαρχο, όπως άφησαν να εννοηθεί. Πάντοτε –και όχι μόνο τώρα- όταν η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο, προχωρούσαμε σε κινητοποιήσεις.  Εκφράζονται με άσχημα λόγια δυστυχώς».

Ατάκα νούμερο δύο δια στόματος του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς” Λάζαρου Ζήση «Aς είναι καλά τα μοναστήρια»

Απάντηση εργαζομένων: «Ακούσαμε να λένε πως υπάρχουν και ιδιωτικοί σταθμοί, πως εκεί οι μισθοί είναι χαμηλότεροι και άλλες επικές εκφράσεις. Αν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι οι εκφράσεις αυτές δεν μειώνουν μόνο εμάς ως εργαζομένους, αλλά και αυτούς τους ίδιους ως ανθρώπους»

Παρούσα και η ΕΛ.ΑΣ.

Αρνητικά σχολιάστηκε τόσο από τους γονείς όσο και από τους εργαζομένους των βρεφικών σταθμών, ότι καλέστηκε και παραβρέθηκε η Αστυνομία κατά την ώρα της διαμαρτυρίας. «Δεν είμαστε τραμπούκοι», έλεγαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Από τη μεριά της η κα Κωτσάκη, θεώρησε προσβλητική την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. «Προσβάλει τόσο εμάς τις ίδιες που είμαστε και μητέρες, όσο και τους γονείς που ήρθαν μαζί με τα παιδιά τους προκειμένου μας συμπαρασταθούν. Κακώς κάλεσαν την αστυνομία. Δεν ήρθαμε να κάνουμε φασαρίες μαζί με τα παιδιά μας, αλλά για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας».

 

You May Also Like

ΕΟΓ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας

ΕΟΓ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας

Τα υπό κατασκευή Αστυνομικά Μέγαρα Καστοριάς και Γρεβενών επισκέφθηκε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρότυπο Περιφέρειας με την λιγότερη εγκληματικότητα σημείωσε από την Π.Ε. Καστοριάς ο Γ.Γ. του Υπουργείου.

  Τα υπό κατασκευή Αστυνομικά Μέγαρα Καστοριάς και Γρεβενών επισκέφθηκε ο Γ.Γ.…

Στάση εργασίας στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών τη Δευτέρα

Στάση εργασίας στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών τη Δευτέρα

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του 32χρονου πριν δολοφονήσει την Καρολάιν

Table of Contents Hide Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του…

Επερώτηση του Π.Σ.του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γρηγόρη Γιαννόπουλου για την φιλοξενία μεταναστών στα Γρεβενά

  Επερώτηση του Π.Σ.του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γρηγόρη Γιαννόπουλου για την φιλοξενία μεταναστών…

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2020 από το Δήμο Εορδαίας. Διασκεδάζουμε μαζί, μένουμε ασφαλείς κρατώντας αποστάσεις

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2020 από το Δήμο Εορδαίας. Διασκεδάζουμε μαζί, μένουμε ασφαλείς κρατώντας…

Άργος Ορεστικό: Έφυγε από τη ζωή ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Νένος

Άργος Ορεστικό: Έφυγε από τη ζωή ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Νένος

Ανακοίνωση του Δήμου Νεστορίου για τα σχολεία για τη Δευτέρα

Ανακοίνωση του Δήμου Νεστορίου για τα σχολεία για τη Δευτέρα