Λεωνίδας Οικονομίδης: «Χαμένες εργατοώρες και υψηλό κόστος από τις συνεχείς καταστροφές της δημόσιας περιουσίας!»

Οι νέοι μας εκτονώνουν τα αρνητικά τους συναισθήματα σε καταστροφές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Μήπως δεν ασχολούμαστε με τα παιδιά μας όσο θα έπρεπε και όπως θα έπρεπε;

Τις τελευταίες μέρες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, πολλά παιδιά από γειτονικά δημοτικά και γυμνασιόπαιδες επισκέπτονται τον περιποιημένο αύλειο χώρο του σχολείου μας για παιχνίδι και κοινωνική συναναστροφή.

Κάποια από αυτά τα παιδιά μη σεβόμενα τους κανόνες φιλοξενίας, ρυπαίνουν και καταστρέφουν το χώρο! Τη Δευτέρα 21 Μαΐου  ήταν η κατεστραμμένη κλειδαριά της κεντρικής εξώπορτας!  Την Τρίτη 22 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί προσερχόμενοι το πρωί στο σχολείο, αντικρίσαμε για πολλοστή φορά γκρεμισμένη την εστία του γηπέδου μας!

Επιβεβλημένη η φύλαξη των σχολείων μας κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Το κόστος φύλαξης είναι σαφώς μικρότερο από το κόστος αποκατάστασης των ζημιών!

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού εκτιμώντας πως τέτοιου είδους ζημιές σε χώρους που δρουν και κινούνται παιδιά θα πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα, ενήργησε για μία ακόμη φορά και παρά την έλλειψη προσωπικού, ακαριαία και αποτελεσματικά.

Την Τρίτη 22 του Μάη, οι τρεις εργάτες παντός καιρού και άμεσης επέμβασης, συνδημότες μας, Μιλτιάδης Κυρκόπουλος, Άγγελος Κύρου και ο προσφάτως προσληφθείς Αθανάσιος Νατσούλης, με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους ξεκίνησαν με κέφι τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ώστε να παραδώσουν τις εστίες άμεσα στα παιδιά του σχολείου μας.

Για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών μας, η ανακατασκευή των εστιών πραγματοποιήθηκε εκ θεμελίων ώστε να είναι σταθερές.

Περαστικός “έριξε” την ατάκα του: «Δάσκαλε, λίρες ψάχνετε;»  Σε λίγο ούτε τους μπαξέδες μας δεν θα μπορούμε να σκάβουμε!

leconomidis.blogspot.gr

 

 

You May Also Like

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ και πιστοποίηση»

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης…

Φιλικός αγώνας των Παλαιμάχων της Καστοριάς με την Ίντερ Ιωαννίνων στο γήπεδο του Βογατσικού

Φιλικός αγώνας των Παλαιμάχων της Καστοριάς με την Ίντερ Ιωαννίνων στο γήπεδο του Βογατσικού

Νέα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

  Νέα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά…

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός στην Καστοριά για αποφάσεις Δικαστηρίων

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός στην Καστοριά για αποφάσεις Δικαστηρίων

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης στο Άργος Ορεστικό

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης στο Άργος…

Συμμετοχή της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» στη 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς με Περίπτερο Πολιτισμού

Συμμετοχή της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» στη 43η Διεθνή…

Σε αποκριάτικους ρυθμούς από χθες η Μεσοποταμία, με παιδικό πάρτι και μουσική βραδιά!

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την παρέλαση καρναβαλιστών στις 15:00!