Άμεση είναι η ενεργοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την παροχή βοήθειας στην ΠΓΔΜ, η οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ζητάει επίσημα μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη συνδρομή της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει.

Η γειτονική χώρα επλήγη από πλημμύρες, με αποτέλεσμα το θάνατο 22 ανθρώπων και την κήρυξη των Σκοπίων και της γύρω περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχές και οι πλημμύρες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης είχε εκτενή επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αλλά  και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, οπότε και συμφωνήθηκε άμεσα η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την ΠΓΔΜ που είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Η αποστολή αυτή θα είναι σε διμερές επίπεδο και είναι η πρώτη φορά που μια Περιφέρεια στη χώρα μας θα συμμετάσχει σε επιχείρηση διεθνούς συνδρομής και ειδικότερα με συμβολικό χαρακτήρα.

Επικεφαλής της αποστολής σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο θα είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, ο οποίος θα έχει επαφές με τις αρχές της ΠΓΔΜ και θα παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αποτελέσματα αγώνων της 6ης αγωνιστικής κατηγορίας “Ελαστικά & Ζάντες Λιαχόπουλος”

Αποτελέσματα αγώνων της 6ης αγωνιστικής  κατηγορίας “Ελαστικά & Ζάντες Λιαχόπουλος”

Αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για αύξηση του προϋπολογισμού του Μέτρου 16 – Δράση 1 του Π.Α.Α., προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για αύξηση του προϋπολογισμού του Μέτρου 16…

Σε 250 ραδιοχώρες “ταξίδεψε” το Άργος Ορεστικό

Επόμενος στόχος των Ραδιοερασιτέχνων,  η συμμετοχή τους στην  Ολυμπιάδα 2022

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 18/12

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 18/12

Φλώρινα: Συνελήφθη 39χρονος κατάδικος- Οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Καστοριάς

Είχα καταδικαστεί για ληστεία και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών

Γεωργικές προειδοποιήσεις για την καρπόκαψα της μηλιάς στην Π.Ε. Καστοριάς

  Γεωργικές προειδοποιήσεις για την καρπόκαψα της μηλιάς στην Π.Ε.  Καστοριάς

Άσκηση “Διά Πυρός 2023” της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς στην Βασιλειάδα

Φωτογραφικό υλικό Άσκηση “Διά Πυρός 2023” της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς