Άρση περιοριστικών μέτρων: Ανοίγουν νωρίτερα τα Εμπορικά Κέντρα

Ανοίγουν δυο εβδομάδες νωρίτερα, τα πολυκαταστήματα Με ποιους περιορισμούς, τι θα ισχύει με τη μάσκα.

Ανοίγουν από Δευτέρα 18 Μαΐου τα Εμπορικά Κέντρα, shopping mall και ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικοί κανόνες για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα επιτρέπει το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων σε αυτήν την ημερομηνία. «Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά κάθε μέρα γίνεται και πιο αδύναμος», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση από την υγειονομική πλευρά, τόσο «θα πηγαίνουμε καλύτερα και οικονομικά».

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως τα εμπορικά κέντρα σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα άνοιγαν την 1η Ιουνίου 2020.

ΣΥΡΙΖΑ: στα πολυκαταστήματα μάλλον δεν κολλάει ο κορονοϊός

Επικριτικά σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα των πολυκαστημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Άλλο ένα κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης στα πολλά μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση μετά τη καραντίνα:

Τη Δευτέρα ανοίγουν άρον – άρον τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορονοϊός. Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν κλειστά και στο έλεός τους, τα μικρά καταστήματα εστίασης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Εκεί που προφανώς ο κορονοϊός κολλάει, τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει και πάλι πόσο νοιάζεται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα…»

ant1news.gr

You May Also Like

Σάλος για τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης

Μαρία Αντωνίου:«Αυτή είναι η υλοποίηση “αναπτυξιακών έργων” της κυβέρνησης στην Καστοριά»

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 3, 4 και 5 Ιουνίου 2022

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 3, 4 και 5…

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις «Νευρολογικές Παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία» και η 11η διανομή διατακτικών από τον Οργανισμό «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις «Νευρολογικές Παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία» και η…

Αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και σε οικισμούς του Δήμου Άργους Ορεστικού

  Αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και σε οικισμούς του Δήμου Άργους Ορεστικού

Δίπλα σε κάθε πολίτη η Μαρία Αντωνίου. Συνεχίζει τις περιοδείες στην Π.Ε. Καστοριάς

Συνεχίζουμε Σταθερά – Τολμηρά – Μπροστά !

Στην Καστοριά η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Στην Καστοριά η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη…

Εικόνες από τον 3ο αγώνα αλιείας κυπρίνου στην Καστοριά

Γέμισε από ψαράδες η λίμνη της Καστοριάς (πλούσιο φωτογραφικό υλικό)