«Άχρηστο» το lockdown! «Κόλαφος» ο καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης για τη διαχείριση του κορωνοϊού στη χώρα μας (Video)

Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη-Τσιόρδα

Μιλώντας στο στούντιο των «Αντιθέσεων» στο ΚΡΗΤΗTV όπου φιλοξενήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για όλα και αναφέρθηκε αναλυτικά στο διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα και για το «άχρηστο», όπως υποστηρίζει lockdown και μάλιστα ενώπιον του μέλους της Επιτροπής του ΕΟΔΥ Χαράλαμπου Γώγου, που παρακολουθεί εμβρόντητος.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης θεωρεί ότι οι αρνητικές συνέπειες της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού είναι πολύ μεγαλύτερες από τα θετικά της. Για αυτό και είναι αντίθετος. Θεωρεί μάλιστα ότι η στρατηγική της χώρας μας δεν είναι σωστή καθώς δεν εστιάζει στην καρδιά του προβλήματος, η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Τονίζει πως αν αυτό γινόταν σε συνδυασμό με συστηματικά και μαζικά τεστ (και όχι με τον τρόπο που γίνονται σήμερα), τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει το lockdown και τις καταστροφικές συνέπειές του.

«Εάν αποφασίσουμε να πηδήσουμε από το βράχο, χρειαζόμαστε κάποια στοιχεία για να ξέρουμε αν είναι λογική μια τέτοια ενέργεια και ποιες είναι οι πιθανότητες να προσγειωθούμε κάπου ασφαλείς», καταλήγει στο συμπέρασμα ο καθηγητής. «Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στην πανδημία του αιώνα, ίσως ταυτόχρονα να αποτελέσει και το… φιάσκο του αιώνα».

Και συνεχίζει: «Την ώρα που όλοι ζητούν καλύτερη πληροφόρηση, από εκείνους πoυ χρησιμοποιούν μοντέλα ανάλυσης της επιδημίας μέχρι τις κυβερνήσεις και τον κόσμο που περιορίζεται ή μπαίνει σε καραντίνα, δεν έχουμε αξιόπιστα δεδομένα για το πόσοι άνθρωποι προσβάλλονται από τον κορωνοϊό. Η πληροφόρηση είναι αναγκαία για την καθοδηγήσει τις αποφάσεις και δράσεις μας και για να δούμε τις επιπτώσεις τους».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v2XjlJodXdE]
[Via]
You May Also Like

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα έως τις 8 Φεβρουαρίου

Table of Contents Hide Κορονοϊός: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα έως τις…

Στ. Πέτσας: Μόλις 300.000 δόσεις εμβολίου αρχικά στην Ελλάδα – Θα εμβολιαστούν 150.000 τον Ιανουάριο

Στ. Πέτσας: Μόλις 300.000 δόσεις εμβολίου αρχικά στην Ελλάδα – Θα εμβολιαστούν…

Το συγκινητικό γραπτό μήνυμα που άφησε στο κρεβάτι της στο Μποδοσάκειο, η πρώτη γυναίκα που θεραπεύτηκε από τον κοροναϊό

Το συγκινητικό γραπτό μήνυμα που άφησε στο κρεβάτι της στο Μποδοσάκειο, η…

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΠΟΥ

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΠΟΥ

Σερραία καταγγέλλει ότι βρήκαν θετικούς πολίτες που δεν είχαν κάνει τεστ: «Εδώ γίνονται κ@ρ@γκιοζιλίκια»! (video)

Σερραία καταγγέλλει ότι βρήκαν θετικούς πολίτες που δεν είχαν κάνει τεστ: «Εδώ…

Παγώνη: Η δεύτερη δόση του εμβολίου μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους και τάση για εμετό

Παγώνη: Η δεύτερη δόση του εμβολίου μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους…

Νέο σχέδιο για ψώνια με χρονόμετρο – Πώς θα «μπλοκάρουν» τους πονηρούς των SMS

Νέο σχέδιο για ψώνια με χρονόμετρο – Πώς θα «μπλοκάρουν» τους πονηρούς…

Βρυξέλλες: Από κορωνοϊό έχασε την ζωή του ο Έλληνας επιστήμονας Θοδωρής Παπάζογλου

Βρυξέλλες: Από κορωνοϊό έχασε την ζωή του ο Έλληνας επιστήμονας Θοδωρής Παπάζογλου

Εξαδάκτυλος: Οι κόποι μας δεν ήταν μάταιοι, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι

Εξαδάκτυλος: Οι κόποι μας δεν ήταν μάταιοι, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Novak Djokovic, χαρίζει 1 εκατ. ευρώ σε αναπνευστήρες και ιατρικό εξοπλισμό στη γενέτειρά του Σερβία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

  Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Novak Djokovic, χαρίζει 1 εκατ. ευρώ…